Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Orzo met artisjokken en champignons

Orzo met artisjokken en champignons

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 160 gr orzo
  • 150 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr cherrytomaat
  • 100 gr spinazie
  • 125 gr artisjokken
  • 1 bouillonblokje
  • zwarte peper naar smaak
  • olijfolie of boter om in te bakken

Keukenhulpjes

  • Hapjespan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Orzo is een heerlijke pastasoort, die een beetje op risotto lijkt. De perfecte basis voor dit gerecht met lekker veel groenten: spinazie, artisjokken, champignons en cherrytomaten.

Wat is orzo?

Orzo is een gedroogde pastasoort die lijkt op een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in soep, salade en is een geweldige vervanger voor risotto. Zo kun je net even een twist aan je favoriete risotto gerecht maken. Orzo wordt ook vaak risoni genoemd. 

Vegetarisch orzo recept

Dit recept is naast vegetarisch ook veganistisch, omdat er geen dierlijke producten toegevoegd worden. Mocht je van Parmezaanse kaas houden, kun je dit toevoegen, maar dit is zeker niet nodig. De artisjokken zijn namelijk smaakbommetjes in dit recept.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snijd de champignons in partjes, halveer de cherrytomaten. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de artiksjokken in kleinere stukken en hak de spinazie fijn.

Stap 2

Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na 3 minuten ook de knoflook en champignons toe. Roerbak ongeveer 5 minuten of tot de champignons bijna gaar zijn. Voeg nog 1 minuut de cherrytomaten toe en roerbak goed.

Stap 3

Voeg orzo toe, roerbak en maak in de tussentijd de bouillon met het bouillonblokje en 400 ml water. Voeg de helft van de bouillon toe aan de orzo. Laat 10 minuten garen op laag vuur en voeg beetje bij beetje bouillon toe. Het kan zijn dat je meer of minder bouillon toe moet voegen. Is de bouillon op? Voeg gewoon water toe. 

Stap 4

Heeft de orzo alle bouillon opgenomen? Dan mag de gehakte spinazie en stukjes artisjok erbij. Meng goed en maak af met zwarte peper.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

cherrytomaten hoofdgerechten artisjok pasta vegetarisch italiaans champignons diner orzo

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴