Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gnocchi met tonijn en tomatensaus

Gnocchi met tonijn en tomatensaus

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 gr wortel
  • 1 aubergine
  • 1 kleine witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 400 ml tomaten pulp met basilicum
  • 5 gr verse peterselie
  • 1 blikje tonijn
  • peper en zout naar smaak
  • olie om in te bakken
  • geraspte kaas naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een snel recept voor een onwijs smaakvol recept met Italiaanse gnocchi. Deze heerlijke gnocchi met tonijn en tomatensaus zit ook nog eens boordevol groenten zoals wortel, aubergine en bleekselderij.

Gncchi, een Italiaanse maaltijd

Zin in een Italiaanse maaltijd vanavond? Probeer deze eenvoudige gnocchi met tonijn en tomatensaus! De saus bevat ook lekker veel groenten en heeft een heerlijke bite, die met name door de toevoeding van bleekselderij komt. Net als in een bolognese saus, wordt in deze saus de combinatie van wortel en bleekselderij gebruikt, maar wel aangevuld met aubergine, voor extra veel groenten. En wist jij dat gnocchi eigenlijk een pasta soort is? Het wordt namelijk met tarwelmeel en aardappel gemaakt!

Recepten opslaan op Jaimy's Kitchen

Kook jij vaker recepten van de website? Dan vind jij het wellicht handig om je favo recepten op te slaan! Je maakt gratis een account aan en kunt vervolgens hartjes aan recepten geven. Deze recepten staan dan opgeslagen in je account. Handig hé!

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de aubergine in kleine blokjes. Schil de wortel en snijd ook in kleine blokjes. Verwijder de uiteinden van de bleekselderij, halveer de stengels in de lengte en snijd ook in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een bak en fruit als eerste de witte ui aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook en aubergine toe en laat een paar minuten bakken. Duw met de achterkant van een spatel een beetje van het vocht uit de aubergines. Voeg na 5 minuten wortel en aubergine toe en roerbak nog een paar minuten mee.

Stap 3

Voeg tomatenpulp toe, breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe. Laat de tonijn uitlekken en voeg deze ook aan de saus toe. Laat 5-10 minuten pruttelen.

Stap 4

Bak in de tussentijd de gnocchi in een laagje olijfolie krokant. Dit duurt ongeveer 5 minuten. De gnocchi kan ook gekookt worden, kies jouw favoriete bereidingswijze en volg de aanwijzingen van de verpakking voor het koken. 

Stap 5

Serveer de gnocchi met de tonijn saus en voeg geraspte kaas toe naar smaak.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten aubergine vis & zeevruchten bleekselderij tonijn pasta italiaans diner gnocchi

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴