Quinoa met gegrilde groenten en kabeljauw

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 3 el olie
  • 150 gr quinoa
  • tl ½ paprikapoeder
  • ½ citroen
  • peper en zout  

Een heerlijke en snelle maaltijd met geroosterde quinoa, verschillende gegrilde groenten en een stukje kabeljauw.

Gebakken quinoa

Al eerder maakte ik een heerlijk recept met gebakken quinoa. Dit is een extra stap toe je toegevoegd aan de gekookte quinoa, om deze een beetje meer bite mee te geven. Je kunt de quinoa bakken in een pan, maar eventueel ook verdelen over een bakplaat en vervolgens roosteren in de oven. Kies de bereidingswijze naar jouw keuze. Ben je benieuwd naar dat andere recept met gebakken quinoa? Het lijkt erg op deze variant, maar dat recept wordt met makreel gemaakt en met een avocado sausje geserveerd. Quinoa met gegrilde groenten en vis

Quinoa recepten

Meer inspiratie voor quinoa? Hieronder een aantal heerlijke recepten: 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de courgette in plakken, de paprika in stukjes of reepjes en snijd de tomaten ook in grove stukken. Meng twee eetlepels olie met peper en zout en verdeel dit over de groenten. Verdeel de groenten over een bakplaat en rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 3

Kook de quinoa gaar in ongeveer 8 minuten. Giet vervolgens af en spoel met koud water. Rooster de quinoa in de pan ongeveer 10 minuten in een eetlepel olie tot de quinoa een beetje krokant is. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en een snuf zout.

Stap 4

Bak de kabeljauwfilets gaar in een beetje boter in ongeveer 3 minuten per kant.

Stap 5

Serveer de quinoa met gegrilde groenten en kabeljauw. Verdeel het sap van de citroen over het gerecht.

quinoa tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten paprika kabeljauw courgette oven falafel
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media