Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Zelfgemaakte tonijn salade

Recept: Zelfgemaakte tonijn salade

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water
  • 40 gr augurk
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl mosterd
  • 3 el Griekse yoghurt
  • peper en zout
  • een snuf paprika poeder
  • 1 el gehakte petersie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze zelfgemaakte tonijn salade staat binnen 10 minuten op tafel en is het perfecte broodbeleg. Naast broodbeleg is het natuurlijk ook heerlijk voor bij de borrel. Lees snel hoe je dit binnen no-time op tafel hebt staan!

Zelf tonijn salade maken

We kennen die bakjes kant-en-klare tonijn salade uit de supermarkt wel toch? Die zijn best lekker, begrijp me niet verkeerd, maar het overtreft de zelfgemaakte variant toch echt niet. Mijn moeder en mijn tante maken al jaren de lekkerste tonijn salade, beide op hun eigen manier. Zo wordt er curry gebruikt, maar ook augurkjes of atjar. Mijn variant wordt op smaak gemaakt met mosterd, mijn favoriete en geheime ingrediënt! Het geeft een pittige touch aan dit recept!

Een gezondere variant van tonijn salade

Als ik eerlijk ben wordt de lekkerste tonijn salade toch wel met mayonaise gemaakt. Dat geeft nu eenmaal een heerlijke smaak, maar het is natuurlijk niet echt gezond. Een beetje te vet en aangezien deze tonijnsalade zo lekker is, wil je het zonder schuldgevoel eten. Toch mis ik de mayo in dit recept niet, omdat het voldoende op smaak is. Juist omdat ik de mayonaise in dit recept achterwege laat en Griekse yoghurt gebruik, is dit een gezondere variant. Minder vet, maar toch net zo lekker! Dat klinkt goed toch? Wil je een andere brood salade zelf maken? Wat dacht je van eiersalade of een snelle makreel salade?

Bereiding

Stap 1

Snijd de augurk in kleine blokjes. Snipper het rode uitje fijn. Hak de peterselie grof.

Stap 2

Lek de tonijn uit en voeg dit bij de augurk en de rode ui.

Stap 3

Voeg de Griekse yoghurt en de mosterd erbij toe. Meng alles goed door.

Stap 4

Breng op smaak met een beetje paprikapoeder, peper en zout en meng de peterselie door de tonijnsalade heen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch vis & zeevruchten tonijn hapjes & snacks oud & nieuw koolhydraatarm tonijn salade

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴