Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Pasta met venkel en garnalen

Recept: Pasta met venkel en garnalen

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 -200 gram pasta zoals spaghetti
  • 1 el grote venk knol
  • 12 grote garnalen
  • 1 citroen
  • scheutje een kookroom of crème fraîche
  • een klontje boter
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje een droge witte wijn
  • 1 ui
  • 5 gr peterselie
  • 125 gr cherrytomaat

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijk recept voor pasta met venkel, geserveerd met garnalen.

Venkel in deze risotto

Venkel vind ik een heerlijke groente door de anijsachtige smaak. Je moet er van houden, want de smaak is vrij uitgesproken. Ik houd ervan om venkel te combineren met vis en/of schaaldieren. Gisteren maakte ik deze heerlijke pasta met venkel en garnalen die zeer in de smaak viel bij mij en mijn vriend. Daar was ik er blij mee want het was een experiment. Dit gaan we zeker vaker eten! Je kunt bij de pasta nog een simpele groene salade serveren als je dat lekker vindt.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje fijn en hak de knoflook. Was de venkel, verwijder het hart uit de venkel en snijd de groente in plakjes. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.

Stap 2

Fruit het uitje in wat olijfolie en wanneer deze glazig is, voeg je de knoflook toe. Daarna mag ook de venkel erbij en het klontje boter. De boter wordt toegevoegd voor de smaak. Daarna mag het scheutje witte wijn bij de venkel. Laat de venkel zacht worden, de alcohol langzaam verdampen.

Stap 3

Zet een grote pan met gezouten water op het vuur. Kook pasta volgend de verpakking.

Stap 4

Proef tussendoor of de venkel al wat zachter wordt. Wanneer de venkel beetgaar is, voeg je de room, citroenrasp, peterselie en het sap van de citroen toe. Doe dit op gevoel, heb je meer room nodig? Dan kun je dit gewoon toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Voeg de garnalen aan de venkel toe samen met een deel van de Parmezaanse kaas en de gehalveerde cherrytomaatjes, wanneer de pasta bijna gaar is.

Stap 6

Als de garnalen roze gekleurd zijn en de pasta gaar is, kun je het gerecht opdienen. Gebruik een plakje citroen en het venkelgroen om het gerecht te garneren. Als laatste voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe.

Stap 7

Rasp de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn rasp de schil van de citroen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen venkel citroen pasta italiaans parmezaanse kaas cherry tomaat top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴