Vistrio voorgerecht

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 80 gr komkommer
  • 1.5 el Griekse yoghurt
  • 1 el gehakte dille
  • peper en zout
  • een paar blaadjes sla

Benodigdheden:

  • huishoudfolie
  • 4 garnalen
  • 4 plakken komkommer
  • ¼ avocado
  • 1 tl olijfolie
  • peper en zout
  • een paar druppels citroensap
  • een flinke snuf gerookt paprika poeder
  • 12 prikkers
  • 200 gr zalm of tonijn uit blik
  • 1 komkommer
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl flinke mosterd
  • 5 gr dille (liefst vers, gedroogd kan ook)
  • peper en zout

Hoe lekker is het om een vistrio te serveren als voorgerecht? Deze trio bestaat uit een bonbon van gerookte zalm, een hapje met garnaal en avocado en een komkommer bootje met zalmsalade.

Zelf een feestelijk voorgerecht maken

Mij kun je ontzettend blij maken met een heerlijk visgerecht. Daarom maakte ik deze lekkere vistrio, die bestaat uit drie hapjes, gemaakt van vis. Deze hapjes maakte ik eerder al los van elkaar op een brunch tafel. De hapjes waren zo lekker dat ik bedacht dat je deze ook ontzettend goed als voorgerecht kunt serveren, als start van een mooi diner. Denk bijvoorbeeld aan een kerst diner!

Bereiding

Stap 1

Snijd de komkommer in kleine stukjes.

Stap 2

Hak de dille fijn en bewaar 3 kleine takjes voor de garnering.

Stap 3

Voeg Griekse yoghurt bij de komkommer en dille en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Leg een plakje zalm op een stukje huishoudfolie. Leg vervolgens een flinke theelepel van het komkommer mengsel op het plakje gerookte zalm. Vouw nu dicht tot een bolletje en draai stevig aan met de huishoudfolie. Maak zo nog twee bonbons. Leg nu ongeveer 20 minuten in de koelkast, zodat de gerookte zalm bonbon mooi in vorm blijft.

Stap 5

Leg een paar blaadjes sla op een bordje en leg hier de gerookte zalm bonbons op. Leg daar vervolgens een klein takje dille op.

Stap 6

Meng 1 eetlepel olijfolie met gerookt paprika poeder en meng vervolgens met de garnalen om te marineren.

Stap 7

Haal het vruchtvlees uit de avocado en voeg bij voorkeur in een kleine keukenmachine. Heb je deze niet, dan kun je de avocado ook prakken, maar dat krijg een minder gladde avocado crème. Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie en het citroensap eraan toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 8

Snijd plakjes van de komkommer.

Stap 9

Bak de garnalen gaar in ongeveer 4-5 minuten. Het is niet nodig om extra olie toe te voegen in de pan.

Stap 10

Neem een plakje komkommer, voeg een beetje avocado crème erop en een garnaal. Zet vast met een prikker en herhaal met alle hapjes.

Stap 11

Hak de dille fijn indien je verse dille gebruikt.

Stap 12

Lek indien nodig de zalm uit en voeg in een kommetje samen met de dille. Meng ook mayonaise en mosterd er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 13

Heb je gekozen voor een van de extra's zoals gesnipperde rode ui, kappertjes of olijven? Voeg deze dan ook toe aan de zalm salade.

Stap 14

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer nu in 12 stukjes en vul deze met de zelfgemaakte zalm salade.

salades avocado vis & zeevruchten garnaal voorgerechten hapjes & snacks kerst oud & nieuw diner gerookte zalm zalm salade
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media