Deel dit recept

Social media

Garnalen in hete chili met knoflook

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 12 garnalen
  • 1 ½ tot rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gr basilicum
  • 50 gr boter
  • 1 el citroensap
  • 1 tl bruine suiker

Een heerlijk tapas hapje met garnalen. De gesmolten boter is licht zoet, maar ook pittig en kruidig van smaak. Heerlijke grote garnalen met rode peper en basilicum en heerlijke saus om brood in te dippen.

Tapas hapje

Garnalen in olie is een bekend hapje oftewel een tapas. Deze garnalen worden gegaard in hete gesmolten boter die flink op smaak gebracht is. De olie wordt licht zoet gemaakt door de bruine suiker, maar is ook pittig door de rode peper en kruidig door de basilicum. Ook voeg ik citroensap toe aan het gerecht, zodat de olie een beetje een zuurtje heeft. Zo heb je de lekkerste smaak combinatie te pakken. Serveer de garnalen met een beetje brood, zodat je de smaakvolle saus ook op kunt eten door het brood erin te dippen.

Hete garnalen

Pas de pittigheid van het recept aan door rode peper naar smaak toe te voegen. Blijf dus goed proeven tussendoor, want misschien wil jij de saus wel iets pittiger, zoeter of zuurder. De keus is aan jou. Dit zijn mijn voorkeuren.

Bereiding

Stap 1

Snijd de rode peper in ringen. Scheur de basilicum in kleine stukjes en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Stap 2

Neem een pan en smelt hierin een de boter op laag vuur. Voeg hier bruine suiker, rode peper, knoflook en basilicum aan toe en roer voorzichtig door. Voeg na een paar minuten ook de garnalen er aan toe en laat op laag vuur in ongeveer 5 minuten garen. Je ziet dat de garnalen gaar zijn wanneer deze lichtroze beginnen te kleuren.

Stap 3

Als de garnalen lichtroze zijn mag het vuur uit. Voeg dan citroensap naar smaak toe en proef goed. Serveer vervolgens de garnalen met een stukje brood.

knoflook vis & zeevruchten garnalen bijgerechten vis tapas basilicum hapjes & snacks kerst oud & nieuw diner hapje pittig rode peper
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen