Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Coquilles met frisse doperwten puree

Coquilles met frisse doperwten puree

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 kleine ongekookte bieten
  • 12 coquilles
  • 400 gr tuin erwtjes
  • 400 ml bouillon
  • 5 gr munt
  • 5 gr dragon
  • 2 limoenen
  • peper en zout
  • 4 el   extra vierge olijfolie
  • 2 el   olijfolie
  • afalfa ter garnering
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijk voorgerecht, perfect voor de feestdagen, wat dacht je van het Kerstdiner?! De erwtenpuree is op smaak gebracht met munt en limoen voor extra frisheid, heerlijk in deze combinatie met coquilles en geroosterde bietjes. 

Voorgerecht tijdens het Kerstdiner

Wat dit recept extra speciaal maakt is de dragonolie, dat is echt de finishing touch aan het gerecht. De smaken zijn lekker fris, wat heerlijk bij de aardse geroosterde bietjes past. Coquilles zijn een heerlijk luxe toevoeging, want tijdens het Kerstdiner mag er best iets speciaals op tafel staan toch?

Kerst diner

Als je een drie gangen diner maakt voor het Kerstdiner, dan is dit onwijs lekke rom te combineren met bijvoorbeeld een hoofdgerecht met wild. Wat dacht je van mijn familie recept met konijn? Heerlijk! Een echt klassiek gerecht! 

Hmmm, ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of iemand dit recept vegan of vegetarisch kan maken? 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd deze in partjes. Wrijf de bieten in met 1-2 eetlepels olijfolie en rooster ze in 30 minuten gaar in de oven. Breng nadat ze uit de oven komen op smaak met peper en zout.

Stap 2

Breng bouillon aan de kook en kook de doperwten hier 3 minuten in. Giet af en meng in een keukenmachine de erwtjes met munt en het sap van 2 limoenen tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Stap 3

Maak de dragonolie door de dragon met 4 eetlepels extra vierge olie te blenden.

Stap 4

Bak de coquilles in boter in ongeveer 3 minuten aan elke zijde gaar.

Stap 5

Maak het voorgerecht door eerst 3 eetlepels doperwtenpuree in het midden van het bordje te leggen, dan 3 coquilles toe te voegen, bietjes er omheen en op elke coquille een beetje alfalfa toe te voegen. Druppel een beetje dragonolie op het bordje en geniet ervan!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vis & zeevruchten voorgerechten kerst diner coquilles doperwten puree bietjes erwtjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴