Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Caesar salade met asperge

Caesar salade met asperge

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 100 gr romaine sla
  • 500 gr ongeschilde asperges
  • 50 gr ansjovis
  • 3 gekookte eieren
  • ½ ciabatta brood
  • 30 gr Parmezaanse kaas

Dressing:

  • 1 el mayonaise
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • ½ citroen (sap)
  • zout en peper naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is écht een lente recept door de witte asperges! Deze lekkere seizoensgroente wordt in een frisse salade gecombineerd met ei en ansjovis en een heerlijke dressing.

Caesar salade met een twist

Dit is mijn twist op een caesar salade, met dus de heerlijke witte asperge. Verder zit in de salade ansjovis, wat echt een smaakbommetje is! Mocht je nog meer zouts willen toevoegen, dan is Parmezaanse kaas ook erg lekker in deze salade. In een caesar salade hoort natuurlijk ook een gekookt eitje en zelfgemaakte croutons van ciabatta brood. Dat ciabatta brood is het smaakvolst wanneer er natuurlijk lekker veel knoflook overheen gaat.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden of gebruik een grillpan. Snijd het ciabatta brood in plakjes en bak deze krokant in de oven of grill deze in de grillpan. Laat het brood afkoelen en wrijf vervolgens in met een teentje knoflook.

Stap 2

Schil de asperges en snijd de onderkantjes er vanaf. Kook de asperges gaar in ongeveer 12-15 minuten. Spoel de asperges af met koud water.

Stap 3

Was de romaine sla en snijd vervolgens fijn. Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Meng dit door de sla heen. Voeg de asperges bij de salade. Het ziet het mooist uit als de asperges heel bij de salade geserveerd worden, maar het is makkelijker om de asperge in kleinere stukjes te snijden.

Stap 4

Snijd de eieren in plakjes en verdeel dit over de salade. Verdeel ook de ansjovis over de salade heen.

Stap 5

Breek het ciabatta brood in stukjes en serveer bij de salade. Voeg eventueel ook wat Parmezaanse kaas toe aan de salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten vis & zeevruchten asperge ansjovis ciabatta koolhydraatarm lente asperges

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴