Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Snelle makreel salade

Snelle makreel salade

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 blikje makreel
  • 2 el augurk in blokjes
  • 2 el yoghurt
  • zwarte peper en zout
  • 1 tl citroensap
  • geroosterd brood

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze makreel salade staat binnen no-time op tafel en waarschijnlijk heb je het meeste ook gewoon in huis. Dit is mijn snelle recept voor een heerlijke makreel salade!

Makreel uit blik gebruiken voor het recept

Eerlijk gezegd was dit de eerste keer dat ik makreel uit blik gebruikt heb. Normaal koop ik altijd een vers gerookte makreel, maar de laatste tijd heb ik niet echt zin om de makreel schoon te maken. Van Princes kreeg ik wat blikjes en daar zat ook een blikje met makreel tussen. Op zondagochtend wilde ik graag een lekker ontbijtje maken, maar had geen zin om naar de supermarkt te gaan. Het moest dus gemaakt worden met ingrediënten die ik allemaal in huis had. Na in de voorraadkast en koelkast te kijken wist ik wat ik zou maken. Ik bedacht dat ik met het blikje makreel van Princes een makreel salade ging maken. Ik kan je zeggen dat deze makreel uit blik echt perfect is voor een broodsalade als deze. Ontzettend snel en natuurlijk ook lekker makkelijk. De makreel uit blik gaat bij mij standaard de voorraadkast in, naast de blikjes tonijn.

Bereiding

Stap 1

Open het blikje met makreel en voeg het in een kommetje. Meng dit met de yoghurt. Voeg zoveel toe als nodig is, tot je de juiste dikte van de salade hebt.

Stap 2

Meng vervolgens de kleine blokjes augurk er doorheen. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe. Deze stap kun je eventueel overslaan. Breng de salade verder op smaak met peper en zout.

Stap 3

Rooster een paar plakjes stokbrood en verdeel de makreel salade over de krokante broodjes. Voeg ter garnering een beetje cherry tomaat toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch vis & zeevruchten hapjes & snacks makreel oud & nieuw

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴