Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vis tortilla's met koolsalade

Vis tortilla's met koolsalade

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 6 tortilla's
  • 4 el yoghurt
  • 2 el wittewijn azijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • 300 gr mandarijn (vers of blik)
  • chilisaus

Vis

  • 350 gr Victoria baars of andere witte vis
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl donkere basterdsuiker
  • zout en chili vlokken naar smaak

Kool salade

  • 1 kleine witte kool
  • 2 rode uien
  • 3 wortelen
  • 2 el mayonaise

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit zijn heerlijke tortilla's gevuld met gemarineerde vis, kool salade en mandarijn.

Recept inspiratie

Geïnspireerd door Wahoo's in Islamorada, The Keys in Florida zijn deze Fish Taco's tot stand gekomen. De versie die ik in The Sunshine State gegeten heb, was met de tropische vis Mahi Mahi bereid. De Mahi Mahi is in Nederland niet makkelijk te verkrijgen. Het is zeer belangrijk dat het een stevige vis is, aangezien ik de vis wil grillen. Dit is Victoria baars geworden.

Pico de Gallo 

Zie recept: pico de gallo

Wil je zelf tortilla's maken?

Ingrediënten tortilla's: 
- 160 gram bloem (gewone tarwebloem) 
- 16 gram bakpoeder 
- 180 ml melk - 30 ml olie 
- 1 theelepel zout 

Bereiding:

  1. Meng de droge ingrediënten en voeg dan olie en melk toe, beetje bij beetje.
  2. Strooi bloem op de werkplek en kneed het deeg 2 minuten, tot zacht en elastisch is. Laat het deeg 30 minuten rusten onder een vochtige doek in een kom.
  3. Verdeel het deeg in 8 stukken en laat 10 minuten rusten.
  4. Rol van het midden naar buiten uit in ronde tortilla's.
  5. Laat de pan heet worden en bak dan de tortilla's aan beide kanten goudbruin. De eerste kant duurt  een minuut of totdat je wat bubbels ziet, de andere kant 30 seconden.

Bereiding

Stap 1

Snijd de vis in 6 stukjes. Mix alle kruiden door elkaar, meng met de olie en marineer de vis ermee. Laat dit minimaal 15 minuten marineren, maar hoe langer hoe beter.

Stap 2

Grill of bak de vis gaar in ongeveer 5 minuten. Verwarm de tortilla's.

Stap 3

Serveer de tortilla's met de gebakken vis, koolsalade, mandarijnen en chilisaus.

Stap 4

Voeg de kool, wortel en rode ui in de keukenmachine klein en maal fijn. Heb je geen keukenmachine, dan kun je het natuurlijk ook zeer fijn snijden. Meng  de groenten met de mayonaise, yoghurt, het witte wijn azijn , mosterd en peper en zout. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten mexicaans tortilla wrap taco mandarijn pico de gallo wraps

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴