Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met makreel, bramen en geitenkaas balletjes met sesam

Salade met makreel, bramen en geitenkaas balletjes met sesam

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 70 gr sla
  • 230 grel gr makreel met peper
  • 1 avocado
  • 100 gr bramen
  • 75 gr radijs
  • 125 gr geitenkaas
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Geitenkaas balletjes met sesam maken deze salade extra speciaal. Ziet er super leuk uit toch? Verder zit er in dit recept bramen, radijs en avocado. En uiteraard gerookte makreel, mijn favoriete vissoort voor in salades. 

Gietenkaas balletjes met sesam

Ja, want dat maakt de salade lekkerder én het ziet er leuk uit. Wat wil je nog meer? Wanneer je dit recept maakt kies dan voor een zachte geitenkaas die je makkelijk tot balletjes kunt vormen. Door de geroosterde sesamzaadjes rollen en klaaaar! Je kunt de balletjes ook door andere noten rollen zoals walnoten, pistache of hazelnoten. Kruimel de noten dan eerst en rol de geitenkaas er dan doorheen. Ook erg lekker! Deze salade is heerlijk als avondmaaltijd oftewel maaltijdsalade, maar een kleine portie is ook geschikt als lunch gerecht. Wat kies jij?

Bramen door de salade

Heb je dat al eens geprobeerd? Erg lekker! Het zoete van de bramen smaakt heerlijk in deze salade. Mocht je geen fan van deze fruitsoort zijn, dan kun je ook ander fruit toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan frambozen of blauwe bessen. Ook stukjes nectarine is erg lekker in een salade. Houd jij wel van bramen, zou ik zeker deze aanraden te gebruiken!

Bereiding

Stap 1

Draai balletjes van de geitenkaas en rol de balletjes door de sesamzaadjes tot de zaadjes goed blijven plakken.

Stap 2

Snijd de radijsjes in plakjes, de avocado in plakjes en scheur de makreel in stukjes.

Stap 3

Meng citroensap, olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.

Stap 4

Verdeel de sla over de borden, de plakjes avocado en de radijs.

Stap 5

Leg de bramen er overheen, de geitenkaas balletjes en verdeel de dressing over de salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch avocado hoofdgerechten vis & zeevruchten maaltijdsalade geitenkaas diner bramen balletjes gerookte makreel radijs

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴