Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kokos noedels met groenten en garnalen

Kokos noedels met groenten en garnalen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 gr noedels
  • 250 gr garnalen
  • 1 paprika
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 1 el currypasta (ge)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 citroen
  • 50 ml water
  • zout naar smaak
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze noedels zijn op smaak gemaakt met currypasta en kokosmelk. Het is een snel en gezond recept, want het zit boordevol groenten en heerlijke garnalen.

Een snel noedel recept maken

Laatst vertelde ik in een ander recept dat ik de laatste tijd gek ben op snelle recepten. Een zoontje van inmiddels 9 maanden en spitsuur tijdens etenstijd maken mij fan van gezonde, maar dus wel snelle recepten. Dit was trouwens ook een heerlijk recept, namelijk een vegetarische wok moet groenten, ook lekker met vegetarische blokjes. Dit recept is een nieuwe variant op een noedels recept, maar dan met currypasta, kokosmelk, veel groenten en garnalen. Ik raad je trouwens aan om gepelde garnalen te kiezen in plaats van garnalen met de schaal. Dit maakt het natuurlijk een stuk makkelijker met eten.

Bereiding

Stap 1

Snijd de rode ui in ringen, de paprika in blokjes en het witte deel van de paksoi in reepjes. Snijd ook het groene deel van de paksoi en houd apart.

Stap 2

Kook het water voor de noedels. Voeg de noedels in het kokend water, zet het vuur uit en laat 3 minuten staan. Giet vervolgens af.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en bak als eerst de rode ui. Voeg na twee minuten ook de paprika blokjes en het witte deel van de paksoi toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.

Stap 4

Voeg vervolgens currypasta en kokosmelk toe. Voeg eventueel nog 50ml toe om het iets dunner te maken en meng goed tot de currypasta opgenomen is door de kokosmelk.

Stap 5

Voeg vervolgens de garnalen toe en laat dit ongeveer 6 minuten op laag vuur garen of tot de garnalen gaar zijn.

Stap 6

Voeg als laatste de noedels en het groene deel van de paksoi toe en meng alles bij elkaar. Maak af met citroensap en breng optioneel op smaak met peper en zout.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kokos hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen curry zomer paksoi noedels

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴