Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bladerdeeg rolletjes met asperge

Bladerdeeg rolletjes met asperge

Bereidingstijd: 35 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 10 velletjes bladerdeeg
  • 10 groene asperges
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • boter voor het bladerdeeg
  • grof zout
  • Balsamico stroop

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Het is tijd voor feestelijke hapjes, die perfect zijn als amuse tijdens de kerst borrel of het kerstdiner. Deze groene asperges in krokant bladerdeeg met Parmezaanse kaas zullen zeker een succes zijn bij je gasten!

Amuse, hapje of tussendoortje

Dit zijn mijn favoriete hapjes om te maken eigenlijk. Kleine hapjes die er leuk uitzien en natuurlijk erg lekker zijn. Ik vind het heel leuk om dan een aantal van dit soort hapjes te maken. Perfect voor je gasten wanneer je een diner party organiseert! Deze hapjes kun je dan als amuse serveren voordat het echte diner begint. Natuurlijk kan dit ook als lekker tussendoortje, een hartige snack. Mocht jij hier net zo gek op zijn als ik, dan vind je deze bladerdeeg hapjes met asperges en brie misschien ook lekker!

Een veganistische variant

Wil je een veganistische variant maken? Dat kan. Zorg dan dat je vegan boter gebruikt. Wist je al dat de meeste varianten van kant-en-klaar bladerdeeg vegan zijn? Natuurlijk moet je dan de roomboter variant laten liggen en goed naar de verpakking kijken. Je kunt de Parmezaanse kaas ook goed vervangen voor sesamzaadjes, maar zorg er dan voor dan je iets meer zout toevoegt.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden.

Stap 2

Laat de vellen bladerdeeg ontdooien voor 5-10 minuten Snijd de harde uiteinden van de asperge eraf. Een andere tip is om de uiteinden te knakken, de asperge zal precies op de plek breken waar het houtige stuk eindigt.

Stap 3

Rasp de Parmezaanse kaas.

Stap 4

Halveer de vellen bladerdeeg. Neem voor elke asperge een half velletje bladerdeeg. Rol de asperge in het bladerdeeg en druk de uiteinden goed dicht. Leg de rand aan de onderkant op een bakplaat met bakpapier. Vet een beetje in met boter, strooi een beetje klein grof zout en Parmezaanse kaas er overheen. Bak de asperges af in ongeveer 20 minuten.

Stap 5

Serveer de asperges met een beetje Balsamico stroop.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

asperge vegetarisch hapjes & snacks amuse kerst oven lente parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴