Pasta met makreel en courgette
Pasta met makreel en courgette
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 5 gr peterselie
- 250 gr makreel
- 250 gr penne
- 0.5 courgette
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el citroensap
- 1 ei
- 125 ml roeryoghurt
- Peper en zout
Dit is echt een favoriet receptvan mij. Het is een pasta met gerookte makreel, courgette en veel citroen voor een frisse smaak. Een budget recept met lekker veel smaak! En het staat ook nog snel op tafel ook!
Hoe maak je budget recepten?
Dit is een budget recept dat maximaal €5 per maaltijd kost. Deze uitdaging past helemaal bij me want ik houd niet van teveel geld uitgeven haha! Onderstaand de inkopen van dit recept met alle kosten op een rijtje!
De kosten:
Verse makreel (225 gr): €2,62
Penne AH Basic (250 gr): €0,25
Courgette (een halve) : €0,85 Ei (1 stuk): €0,22
De Zaanse Hoeve Roeryoghurt (125 ml): €0,09
AH verse peterselie (4 gr): €0,28
Totaal: €4,31
*prijs is indicatief en op basis van mijn aankopen ten tijde van bereiding.
Niet meegeteld:
Rode ui (1 stuk): altijd op voorraad thuis
Knoflook (2 tenen): bolletje gekregen van Albert Heijn
Citroensap (2 el): altijd een flesje in huis
Peper en zout: voorraad
Bereiding
Stap 1
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook hierin de penne gaar.
Stap 2
Ondertussen snipper je het uitje en hak je de knoflook fijn. Snijd blokjes van de halve courgette. Bak dit op laag vuur gaar.
Stap 3
Meng in een kommetje de yoghurt met het ei, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe.
Stap 4
Pluk nu de makreel en verwijder alle graatjes.
Stap 5
Als de pasta gekookt is, giet je deze af en voeg je de groeten, makreel en het yoghurtmengsel toe. Goed mensen en dan is je recept klaar!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link