Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Traybake met zalm, aardappel en broccoli

Traybake met zalm, aardappel en broccoli

Bereidingstijd: 35 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 550 gr aardappel
  • 500 gr broccoli
  • 150 gr cherrytomaat
  • 2 zalm moten
  • 1 citroen
  • 2 el olie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ben je op zoek naar een makkelijke maaltijd waarbij de oven het werk doet? Dan is deze traybake met aardappeltjes, zalm, broccoli en cherrytomaatjes.

Traybake voor een makkelijke maaltijd

Soms heb ik van die dagen dat ik niet veel tijd heb om te koken. Of in ieder geval niet veel tijd om veel voor te bereiden. Dan is dit gerecht perfect. Het is zelfs mogelijk om alles voor te bereiden, een dag van te voren. Je snijd de ingrediënten en de oven gaart alles tot perfectie. Dit kan dus gewoon een op de dag zelf. Het is wel belangrijk om de aardappelen iets langer in de oven te laten garen en vervolgens de groenten en zalm toe te voegen. Voeg daarna de groenten en zalm toe, zodat alles tegelijkertijd gaar is. Zo is alles perfect gaar.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in partjes. Was de aardappelen en droog goed. Verdeel over de bakplaat en besprenkel een beetje 1 eetlepel olie er over. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen nu 15-20 minuten in de oven.

Stap 3

Snijd nu de broccoli in roosjes en was goed. Was ook de cherrytomaatjes. Voeg in een kom en verdeel hier 1 eetlepel olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout en meng.

Stap 4

Verdeel na 15-20 minuten de broccoli roosjes over de aardappelen en verdeel ook de cherrytomaatjes er over. Leg de moten zalm ook over de aardappel. Snijd de citroen in plakjes en verdeel over de zalm. Voeg nog een beetje peper toe. Bak dit nog eens 10 tot maximaal 15 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten aardappel broccoli zalm diner oven

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴