Aubergine rolletjes met walnoot
Aubergine rolletjes met walnoot
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 50 gr walnoot
- 60 gr granaatappel pitjes
- 4 el (soja) yoghurt of kwark
- 5 gr dille
- peper en zout
- olie om in te grillen
Benodigdheden:
- keukenmachine (of scherp mes)
Deze aubergine rolletjes zijn heerlijke hapjes voor bij de borrel of bij een lekkere brunch. De hapjes zijn vegan, omdat ze gevuld zijn met walnoot, granaatappel en sojayoghurt. Ze kunnen ook met kwark gemaakt worden!
Heerlijke hapjes tijdens de borrel of tijdens een brunch
Jahaaa, deze hapjes zijn ontzettend lekker fris en daarom erg geschikt voor bij een heerlijke brunch. Denk aan de Paas brunch! Maar natuurlijk zijn de rolletjes ook een perfect recept voor bij de borrel. Ze zijn ook erg makkelijk om vooraf te maken en te bewaren in de koelkast. Zelf vond ik deze hapjes erg geschikt voor de Paas brunch.
Vegan of vega hapjes
De hapjes zijn sowieso vega, maar of je ze ook vegan maakt, dat is aan jou. Voor de vulling kun je namelijk sojayoghurt gebruiken zoals ik deed, of je kunt voor kwark kiezen. Beide ontzettend lekker, dus kies wat bij jou past! Het zachte vruchtvlees pas goed bij de vulling van knapperige stukjes walnoot.
De aubergines
Zoals je misschien al gezien hebt op de foto's, gebruikte ik een paarse én witte aubergine. Leuk die kleurtjes hé! De aubergine is zo lekker veelzijdig. In dit recept koos ik ervoor om deze te grillen. Wist je dat de aubergine maar 20 calorieën per 100 gram bevat? Dat betekent dat dit een heerlijk en gezond hapje is!
Bereiding
Stap 1
Snijd de aubergines in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je met een mes of met een mandoline doen.
Stap 2
Grill de aubergines in een klein laagje olie in de grillpan tot er mooie streepjes ontstaan en de aubergines gaar zijn. Leg deze aan de kant.
Stap 3
Voeg de walnoten en dille in een keukenmachine of snijd deze helemaal klein met een mes. Bewaar een paar takjes dille voor de garnering. Voeg vervolgens de (soja) yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de granaatappel pitjes er doorheen, maar houd er een paar apart.
Stap 4
Neem een plakje aubergine, leg een theelepel van het mengsel op het plakje en rol vervolgens tot een mooi rolletje. Herhaal met de rest van de plakjes aubergine. Garneer met een een paar granaatappel pitjes en overgebleven takjes dille.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link