Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hele bloemkool uit de oven

Hele bloemkool uit de oven

Bereidingstijd: 10 + 2 uur oventijd min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 hele bloemkool
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • extra olie
  • voor erbij: gehakte peterselie

Benodigdheden:

  • aluminium folie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is voor een lekker bijgerecht, namelijk bloemkool. Alleen heb ik de bloemkool in zijn geheel in de oven bereid. Erg lekker en het ziet er ook nog eens erg mooi uit!

Een hele bloemkool roosteren in de oven

Wanneer je een hele bloemkool in de oven roostert, heb je wel een beetje geduld nodig. De bloemkool heeft door de grote massa langer de tijd nodig om gaar te worden. Aan de andere kant heb je er in 2 uur niet veel werk aan. Perfect voor een zondagmiddag bijvoorbeeld! De bloemkool kun je al allerlei manieren kruiden, maar ik koos in dit recept voor knoflook, zongedroogde tomaatjes en paprika poeder.

Bijgerechten

Indien je nog meer wilt experimenteren, kun je eventueel ook een geroosterde knolselderij uit de oven maken, ook erg lekker! Het is erg lekker om bij deze bloemkool geroosterde aardappeltjes te maken en bijvoorbeeld een stukje vlees, vis of een lekkere vleesvervanger!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Maak vervolgens een lekker kruidenmengsel. Hak eerst zongedroogde tomaatjes zijn en hak ook de knoflook. Voeg beide in een kommetje en voeg hierbij oregano, paprikapoeder, olijfolie en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 3

Snijd de tomaten in partjes.

Stap 4

Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal en leg hier omheen de partjes tomaat. Verdeel nu de olie met kruiden over de bloemkool heel. Verdeel dit goed over de hele bloemkool.

Stap 5

Dek de bloemkool af met folie en rooster deze 2 uur in de oven. Kijk tussendoor of alles goed gaat en voeg eventueel nog een beetje olie toe.

Stap 6

Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades tomaat hoofdgerechten bijgerechten vegetarisch winter bloemkool kerst oven vegan herfst top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴