Hele bloemkool uit de oven
Hele bloemkool uit de oven
Bereidingstijd: 10 + 2 uur oventijd min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 hele bloemkool
- 3 zongedroogde tomaatjes
- 1 tl oregano
- 1 tl gerookt paprika poeder
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper en zout
- 2 tomaten
- extra olie
- voor erbij: gehakte peterselie
Benodigdheden:
- aluminium folie
Dit recept is voor een lekker bijgerecht, namelijk bloemkool. Alleen heb ik de bloemkool in zijn geheel in de oven bereid. Erg lekker en het ziet er ook nog eens erg mooi uit!
Een hele bloemkool roosteren in de oven
Wanneer je een hele bloemkool in de oven roostert, heb je wel een beetje geduld nodig. De bloemkool heeft door de grote massa langer de tijd nodig om gaar te worden. Aan de andere kant heb je er in 2 uur niet veel werk aan. Perfect voor een zondagmiddag bijvoorbeeld! De bloemkool kun je al allerlei manieren kruiden, maar ik koos in dit recept voor knoflook, zongedroogde tomaatjes en paprika poeder.
Bijgerechten
Indien je nog meer wilt experimenteren, kun je eventueel ook een geroosterde knolselderij uit de oven maken, ook erg lekker! Het is erg lekker om bij deze bloemkool geroosterde aardappeltjes te maken en bijvoorbeeld een stukje vlees, vis of een lekkere vleesvervanger!
Tips:
- Gebruik de hetelucht stand van de oven.
- Pak de bloemkool echt goed in, zorg eventueel voor een extra laagje aan de bovenkant.
- Controleer tussendoor hoe de bloemkool eruit ziet: elke oven is anders.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Maak vervolgens een lekker kruidenmengsel. Hak eerst zongedroogde tomaatjes zijn en hak ook de knoflook. Voeg beide in een kommetje en voeg hierbij oregano, paprikapoeder, olijfolie en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de tomaten in partjes.
Stap 4
Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal en leg hier omheen de partjes tomaat. Verdeel nu de olie met kruiden over de bloemkool heel. Verdeel dit goed over de hele bloemkool.
Stap 5
Dek de bloemkool af met folie en rooster deze 2 uur in de oven. Kijk tussendoor of alles goed gaat en voeg eventueel nog een beetje olie toe.
Stap 6
Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link