Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lasagne met courgette, ricotta en spinazie

Lasagne met courgette, ricotta en spinazie

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 10 -12 lasagne bladen
  • 200 gr ricotta
  • 200 gr spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1.5 courgette
  • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr boter
  • 350 ml melk
  • 60 gr bloem
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze lasagne is gemaakt met een bechamelsaus en plakjes courgette. De lasagne is heerlijk romig door het mengsel van ricotta en spinazie. Een heerlijk vegetarisch recept voor een witte lasagne!

Romige, witte lasagne

Ik wilde een romige lasagne maken zonder tomatensaus. Die is natuurlijk ook erg lekker, maar er mag wel eens iets variatie, toch? Ik maakte eerder ook al eens lasagne bolognese in een paprika, uit de oven. Dat is ook een variatie en erg lekker! Nu maakte ik dus een witte lasagne met ricotta. Dit maakt de lasagne erg romig. Natuurlijk gaan er weer voldoende groenten in, namelijk courgette en spinazie. Echt een top lasagne recept!

Zelfgemaakte bechamelsaus

Natuurlijk zou je dit kant-en-klaar kunnen kopen in een pot, maar het is werkelijk zo eenvoudig om een bechamelsaus zelf te maken, dat je dit toch echt moet doen! Je hebt namelijk alleen boter, bloem en melk nodig. Je kunt dit zelfs met plantaardige boter en melk maken, mocht je dat ooit willen doen. Echt, it makes a difference!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Maak de bechamelsaus door eerst de boter op laag vuur in een pannetje te laten smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en bak de bloem in 3 minuten een beetje gaar. Zorg dat je goed blijft roeren in de pan. Voeg nu beetje voor beetje melk toe en roer met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Snijd de courgette in dunne plakken.

Stap 4

Hak de knoflook fijn en bak in een beetje olie in de pan. Voeg hierbij de spinazie en roerbak tot deze geslonken is. Duw zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en voeg de ricotta hierbij. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Voeg eerst een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop courgette, het ricotta mengsel en vervolgens de lasagne bladeren. Voeg hier vervolgens weer bechamelsaus overheen en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. In het midden van de lasagne voeg je een de helft van de Parmezaanse kaas en zorg dat je eindigt met een laag bechamelsaus met de andere helft van de Parmezaanse kaas.

Stap 6

Bak de lasagne af in de oven in ongeveer 40 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten courgette pasta vegetarisch italiaans diner oven ricotta lasagne

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴