Recept: Naan brood met gegrilde aubergine

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 4 el granaatapp pitjes
  • 5 gr verse platte peterselie
  • 2 lente uien
  • 4 el hummus
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Naan brood:

  • 225 el gr zfrijzend bakme + extra voor het werkblad
  • 200 gr (soja)yoghurt
  • 1 el olie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • een snuf zout

Dit zelfgemaakt naan brood heeft heerlijke toppings van hummus, granaatappel en natuurlijk heerlijke gegrilde aubergines. Lekker als avondeten of als lunch!

Zelf vezelrijke aubergine maken

Doordat er veel vezels in de aubergine zitten zul je bij het eten van aubergine een verzadigd gevoel krijgen. Een gemiddelde aubergine heeft 2,5 gram vezels per 100 gram, het is dus echt vezelrijk. Vezels zijn belangrijk om je darmen aan het werk te zetten, dus die aubergines zijn ook goed voor een gezonde darmflora. Daarnaast bevat het weinig calorieën, waardoor de aubergine dus echt een top ingrediënt is. En je wist wellicht wel al dat ik geen vlees eet, nou dat mis ik in dit recept zeker niet! Wil je meer recepten zien met aubergine? Kijk dan eens op aubergine.nl. Er staat zelfs een leuke winactie online waarbij je €250 kunt winnen!

Zelfgemaakt naan brood

Laat je niet afschrikken want het is echt binnen een handomdraai gemaakt. Dat naan brood heb je dus zo gemaakt, tijd voor heerlijke toppings. De aubergine is lekker zacht van smaak en textuur en daarom zijn de knapperige granaatappel pitjes en de lente ui erg lekker erbij. Het gerechtje kan als lunch of diner gegeten worden en kan zowel koud als warm!

Bereiding

Stap 1

Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met een beetje zout en laat de aubergine ongeveer 10 minuten zweten. Dep vervolgens af. Verhit een laag olie in de pan en bak de aubergines gaar en breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Meng in een kom de ingrediënten voor het naan brood. Kneed eerst 1 bal van het deeg en verdeel dit vervolgens in 4 kleine ballen. Rol deze vervolgens uit tot 4 naan broden.

Stap 3

Bak het naan brood in een koekenpan, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of tot het brood gaar is. Het is niet nodig om olie toe te voegen, dit zit al in het deeg.

Stap 4

Snijd de lente uien in ringen.

Stap 5

Verdeel over elk naanbrood een eetlepel hummus, ¼ van de gebakken aubergine en ¼ van de granaatappel pitjes. Maak af met peterselie en lente ui. Druppel eventueel nog een beetje olijfolie er overheen.

lunch hoofdgerechten aubergine vegetarisch pizza diner vegan naan brood
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media