Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Chia pudding met kokos en bananen ijs

Recept: Chia pudding met kokos en bananen ijs

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 65 gr chia zaad
  • 550 ml kokosmelk
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 el agave siroop of honing
  • 4 bevroren bananen
  • 0.5 tl spirulina
  • 3 -4 kiwi's (1 per portie)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Chia pudding is nog lekkerder met kokosmelk, zo at ik het tijdens mijn vakantie op Bali en nu ben ik hooked! De kokos maakt de chia pudding heerlijk smaakvol en het bananen ijs lekker romig. Het kleurtje is ontstaand door de toevoeding van spirulina, maar dat is optioneel! 

Wat is Chia pudding?

Al eerder maakte in twee recepten met chia pudding. De eerste was met mango en de tweede was met chocolade en waren erg lekker. Alleen deze, is écht mijn favoriet. De kokosmelk geeft een onwijs goede smaak aan de pudding, jammie! De inspiratie kwam van mijn ontbijt bij Crate in Canggu, Bali. Die was met dragon fruit gemaakt, maar dat is lastig te verkrijgen hier, zeker de paarse variant. Toch wild eik een mooi kleurtje maken.

Wat is spirulina?

Daarom koos ik voor spirulina, lekker groen. De geur van dit gezonde poedertje vind ik echt onwijs vies. Het is gemaakt van algen, en ja, dat ruik je. De smaak is helemaal niet vies gelukkig en wanneer de spirulina in het bananen ijs zit, ruik ik deze ook niet meer, gelukkig. En het kleurtje is mooi toch?! Laat ik even voorop stellen dat deze stap absoluut optionele is hoor. Heb je geen spirulina, laat je het weg. Al is dit wel een product met onwijs veel gezondheid voordelen. Zoek maar op ;)

Meal preppen

De chia pudding kun je ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren, ideaal om voor te bereiden vooraf. Het bananen ijs kun je niet van te voren maken, dit zal namelijk smelten. Al moet ik zeggen dat de chia pudding met nog wat extra fruit of banaan in plakjes ook een erg lekker ontbijt is.

Bereiding

Stap 1

Meng 500 ml kokosmelk met vanille aroma en agave siroop. Voeg dit bij het chia zaad en meng door. Laat dit 15 minuten tot een nacht afgedekt in de koelkast staan. Het chia zaad zal dan alle kokosmelk opnemen.

Stap 2

Blend de bevroren bananen met de overige 50 ml kokosmelk en een halve theelepel spirulina tot bananenijs.

Stap 3

Gebruik in kiwi per portie. Halveer de kiwi en snijd de ene helft in blokjes, de andere helt in plakjes.

Stap 4

Voeg wat chia pudding in een kom, plak de plakjes kiwi tegen de zijkant aan en voeg een beetje meer chia pudding in het glas. Voeg daarna wat bananen ijs toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet kokos lunch ontbijt vegetarisch kiwi vegan chia pudding

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴