Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische udon noedel soep met kokos

Vegetarische udon noedel soep met kokos

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 witte ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 limoen
  • 200 gr udon noedels
  • 2 el kokosrasp
  • 5 gr koriander
  • 1 stengel citroengras
  • 5 cm gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 70 gr curry pasta
  • 700 ml water
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijke Aziatische udon noedelsoep met als basis een currypasta. De soep zit vol groenten en smaakmakers zoals gember, citroengras en kokosmelk.

Wat zijn udon noedels?

Dit zijn Japanse, dikke en zachte noedels gemaakt van tarwebloem, water en zout. De noedels zijn lekker stevig van smaak. Deze noedels zijn tegenwoordig steeds makkelijker in supermarkten te vinden. In toko's kon je deze al eerder goed vinden. Deze noedels worden vaak in soepen of bouillons gebruikt, uiteraard in Japanse recepten. Daarnaast zijn de udon noedels ook onwijs lekker in een wok gerecht met een heerlijke saus.

Een vegetarische noedel soep

Deze soep zit boordevol groenten, het is dus een lekkere gezonde maaltijd. Soep is vaak een echte comfort maaltijd en dat is deze ook zeker weten. het is een echte maaltijd soep en je zou eventueel ook een beetje tofu, krokante tempeh, kip of garnalen toe kunnen voegen.

Bereiding

Stap 1

Schil de ui en snijd in halve ringen. Schil de gember en hak of rasp helemaal fijn. Kneus de citroengras met het uiteinde van een mes en maak een knoop erin.

Stap 2

Snijd de paprika’s in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.

Stap 3

Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui, gember en stengel citroengras aan. Voeg na een paar minuten de paprika en winterpeen toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg daarna de currypasta toe. Roerbak 2 minuten mee.

Stap 4

Voeg water en kokosmelk toe en kook 5-10 minuten door. Voeg de udon noedels de laatste 2 minuten toe. Hak de koriander fijn en halveer de limoen.

Stap 5

Serveer de soep met koriander, limoen en kokosrasp.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kokos wortel hoofdgerechten tofu limoen paprika soep vegetarisch aziatisch japans diner makkelijk & snel vegan tempeh noedels tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴