Ravioli met spinazie saus en kabeljauw
Ravioli met spinazie saus en kabeljauw
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr ravioli
- 2 kabeljauw moten
- 1 tl gedroogde dille
- 200 gr spinazie
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 125 ml crème fraîche
- 150 gr cherrytomaat aan tak
- 1 el pijnboom pitten
- peper en zout
- olijfolie
Keukenhulpjes
- pan
- ovenschaal
- keukenmachine
- kookpan
Een heerlijk pasta recept met ravioli in een zelfgemaakte spinazie saus. Het gerecht is helemaal af met kabeljauw, gepofte cherrytomaatjes en geroosterde pijnboom pitjes.
Zelfgemaakte spinazie saus
De saus is echt de ster van het gerecht en maakt het recept lekker romig. De spinazie wordt samen met crème fraîche, een aangefruit uitje en knoflook geblend tot een lekkere romige saus. De saus is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook heerlijk uit in het recept. Ik gebruik het liefst verse spinazie, maar diepgevroren spinazie is ook een mogelijkheid. Mocht je geen crème fraîche in huis hebben, zou je dit ook met kookroom kunnen maken.
Alles over spinazie
Spinazie is een groente die ik meestal wel in huis heb. Naast dat het lekker is om een saus mee te maken, een pesto of in avondmaaltijden te verwerken, is spinazie ook een geliefd ingrediënt in een groene smoothie. Probeer bijvoorbeeld eens deze smoothie met kiwi, avocado en spinazie. Wil je meer te weten komen over spinazie, lees dan ook eens de blog ‘alles over spinazie’.
Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit recept ravioli met spinazie saus, gepofte tomaatjes en kabeljauw vinden.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Voeg de cherrytomaatjes aan de tak toe in een ovenschaal. Sprenkel een beetje olijfolie over de tomaatjes en pof de tomaatjes ongeveer 20 minuten.
Stap 2
Snipper het uitje en hakje de knoflook. Verhit een beetje olie on de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 3 minuten ook de gehakte knoflook toe. Voeg na een paar minuten de spinazie toe en laat de spinazie slinken. Voeg alles in een keukenmachine en blend samen met de crème fraîche tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Kook de ravioli volgens de aanwijzingen van de verpakking. Rooster de pijnboom pitten goudbruin in een pan.
Stap 4
Strooi een beetje dille over de kabeljauw en breng op smaak met peper en zout. Verhit olie of boter in een pan en bak hierin de kabeljauw gaar in ongeveer 3 minuten per kant.
Stap 5
Verdeel de spinazie saus over de borden, verdeel de ravioli hier overheen en leg de kabeljauw en gepofte tomaatjes erbij. Maak af met de pijnboom pitten.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link