Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bloemkoolsoep met gebakken zalm

Bloemkoolsoep met gebakken zalm

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eltl tl ras el hanout
  • 10 gr bieslook
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 250 gr zalmfilet
  • 4 el olie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Soep is erg lekker wanneer het buiten koud is of regenachtig. Best een spannende soep deze keer, namelijk romige bloemkoolsoep met zalm. De toevoeging van zalm maakt deze soep geschikt als maaltijdsoep. Heerlijke gezonde soep met een pittige kick van de ras el hanout. 

Zelf lekkere soep recepten maken

Soepen waren eerder gewoon niet mijn sterkste punt moet ik toegeven. Vaak ben ik erg stijfkoppig in het gebruik van bouillonblokjes, dus heeft de soep niet voldoende smaak. De laatste tijd geniet ik erg van soep, dus ik vond het dan ook hoog tijd dat ik weer eens een lekkere soep onder de knie zou krijgen. Dat is zeker weten gelukt met dit recept. Het fijne is dat deze binnen een handomdraai gemaakt is. Ook is deze soep erg romig, zonder de toevoeging van room, de bloemkool zelf zorgt voor een dikke, zachte en romige smaak.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit deze aan in een soeppan met olie. Voeg hier snel de ras el hanout bij, zodat deze mee kan bakken. Zo komen er meer smakelijk vrij.

Stap 2

Snijd roosjes van de bloemkool, was deze en voeg deze bij de uien. Blus af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit nu koken tot de bloemkool gaar is.

Stap 3

In de tussentijd bak je de zalm filets in een pannetje in wat olijfolie. Wanneer deze gaar is, pluk je de filets uit elkaar.

Stap 4

Is de bloemkool gaar? Pureer de soep dan in een blender of met een staafmixer. Als de soep te dik is, kun je water toevoegen tot de soep de juiste dikte heeft. Breng de soep op smaak met peper en zout indien nodig. Voeg de zalm aan de soep toe en knip de bieslook boven de soep.

Stap 5

Garneer als laatste eventueel met wat amandelschaafsel.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch vis & zeevruchten voorgerechten soep zalm makkelijk & snel bloemkoolsoep

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴