Groene asperge en courgette soep
Groene asperge en courgette soep
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 400 gr groene asperges
- 250 gr courgette
- 1 witte ui
- 1 tenen knoflook
- 600 ml water
- 1 bouillonblokje
- 100 gr room
- 2 el pijnboom pitjes
Een lekkere lente soep met groene asperges en courgette. Dit is een roomsoep en binnen maximaal 20 minuten op tafel staat.
Tips voor bij de soep
Soep is heerlijk met croutons. Die kun je zelf maken door wat oud brood in stukjes te snijden, te besprenkelen met een beetje olie en in ongeveer 10 minuten krokant te bakken in de oven. Een beetje zout en kruiden er overheen en de croutons zijn dan klaar. Natuurlijk kun je deze ook kant-en-klaar kopen. Ook zijn soepstengels altijd lekker om in de soep te dippen. Je kunt ook de kopjes van de asperges apart houden en als topping serveren.
Op zoek naar andere lekkere hapjes voor bij de soep? Kijk eens tussen de onderstaande recepten:
- Bladerdeeg pakketjes met prei en feta
- Bagels met zelfgemaakte zalm salade met bleekselderij
- Groeten spiezen met ciabatta en pesto
- Wrap rolletjes met zalm, spinazie en roomkaas
- Zelfgemaakte eiersalade met zongedroogde tomaat
Dit recept gemaakt?
Heb jij dit (of een ander) recept van mij gemaakt? Dan kun je twee dingen doen als je een account aangemaakt hebt:
- Sla het recept op als favoriet door op het hartje te klikken. Het recept verschijnt in je profiel en zo kun je jouw favoriete recept altijd terugvinden!
- Geef het een rating door het aantal sterren aan te klikken. Hiermee laat jij mij weten welke recepten je lekker vindt en daar help je mij enorm mee!
Geniet van deze lekkere groene asperge soep!
Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Was de asperges en courgette en snijd beide in kleine stukjes.
Stap 2
Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit het uitje aan in de olie. Voeg na ongeveer 2 minuten zodra het uitje de gehakte knoflook toe. Voeg na een paar minuten ook de courgette en groene asperge toe en roerbak 5 minuten. Voeg vervolgens het water en bouillonblokje toe. Kook de soep ongeveer 10 minuten door of tot de groenten goed gaat zijn.
Stap 3
Rooster in de tussentijd de pijnboom pitjes goudbruin.
Stap 4
Haal de soep van het vuur en pureer of blend de soep helemaal glad. Voeg de helft van de room door de soep. Serveer de soep met een beetje extra room bovenop en maak af met de pijnboompitjes.
Deel dit recept
Social media
Kopieer link