Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Asperges met gerookte zalm en avocado

Asperges met gerookte zalm en avocado

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el amandelschaafsel
  • 5 gr basilicum

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijk fris asperge recept met gerookte zalm en avocado. De sinaasappel dressing en krokante amandelschaafsel maakt het helemaal af!

Fris asperge recept

Asperges kun je op verschillende manieren bereiken en koken is de meest toegankelijke manier. In dit recept is het ook erg lekker om de asperges afgekoeld of lauwwarm te eten. Dit is vooral erg lekker omdat er een frisse dressing bij geserveerd worden. De dressing is gemaakt van sinaasappel, olijfolie, peper en zout. Een top combi bij stukjes avocado en blokjes gerookte zalm. Het krokante amandelschaafsel maakt het helemaal af! Een andere optie is om de gekokte asperges kort te grillen, ook onwijs lekker.

Asperges en gerookte zalm

Deze twee ingrediënten zijn een onwijs lekkere combinatie. Daarom staan er meerdere recepten online met zalm en asperges. Hieronder een aantal lekkere recepten waarbij zowel gerookte zalm als asperges in zitten:

Ook een moot gebakken zalm is erg lekker bij asperges, zoals in deze recepten:

Ik ben erg benieuwd welke van deze recepten jullie favoriet is!

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges en snijd de uiteinden van de asperges af. Kook de asperges in ongeveer 8 minuten gaat en laat dan nog eens 5 minuten met het vuur uit in de pan nagaren. Giet af

Stap 2

Snijd in de tussentijd de avocado en de gerookte zalm in blokjes.

Stap 3

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan in een paar minuten goudbruin.

Stap 4

Maak de dressing door het sap van de sinaasappel uit te persen en goed te mengen met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de blokjes avocado en gerookte zalm toe aan de dressing.

Stap 5

Leg de uitgelekte asperges op een bord en verdeel de dressing met avocado en gerookte zalm er overheen. Maak af met geroosterd amandelschaafsel en blaadjes basilicum.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado hoofdgerechten vis & zeevruchten asperge bijgerechten diner lente hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴