Salade met makreel, avocado en grapefruit

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 50 gr gemengde sla
  • 1 el blikje makre in pittige saus of natur (25 gr)
  • 1 avocado
  • 1 grapefruit
  • 2 el pompoen pitten

Dressing:

  • 1 tl honing
  • 1 el olie naar keuze
  • 0.5 sap van ½ limoen
  • 1 tl sojasaus
  • zwarte peper

Warme temperaturen in zomer vragen voor lekker lichte maaltijden. Ook vind ik het belangrijk dat de maaltijd lekker fris is. De grapefruit in de salade zorgt voor deze frisheid, erg lekker bij de makreel!

Grapefruit als ingrediënt in de salade

Eigenlijk ben ik zelf niet echt een groot fan van grapefruit. Het heeft namelijk een licht bittere smaak. Sommigen vinden dat heel lekker, zoals mijn vriend, maar ik wil de smaken graag een beetje balanceren. Daarom wordt er een licht zoete dressing toegevoegd met een beetje honing erin. Daarnaast zorgt de romigheid van de avocado er ook voor dat de grapefruit minder bitter proeft. En zo heb je een heerlijke gebalanceerde salade.

Makreel als bron van proteïne en Omega 3

Om ervoor te zorgen dat je wel een vol gevoel hebt na het eten van de salade, is het een goed idee om wat makreel toe te voegen. Daarnaast bevat makreel ook veel Omega 3-vetzuren. Deze vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten zijn essentieel voor een gezond lijf. Omega 3 zit bijvoorbeeld in deze makreel, maar mocht je een vegetarisch dieet volgen, dan kun je bijvoorbeeld ook lijnzaadolie gebruiken. Ook dit past goed bij deze salade, dus mocht je dat in huis hebben, voeg het dan zeker toe in de dressing.

Bereiding

Stap 1

Maak de dressing die de ingrediënten goed te mengen.

Stap 2

Snijd de sla en meng de dressing met de sla.

Stap 3

Snijd de schil van de grapefruit weg en snijd plakje ervan. Snijd blokjes van de avocado.

Stap 4

Verdeel de grapefruit, avocado en pompoen pitten over de salade.

Stap 5

Verdeel ook de stukjes makreel uit het blikje over de salade.

salades avocado vis & zeevruchten bijgerechten makreel grapefruit diner
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media