Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bruschetta met burrata, aubergine en gegrilde druiven

Bruschetta met burrata, aubergine en gegrilde druiven

Bereidingstijd: 30 min.

Uitlekken 60 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 250 gr burrata
  • 1 aubergine
  • 40 druiven
  • 1 ciabatta
  • een paar takjes munt
  • olijfolie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Van bruschetta's als hapje kun je geen genoeg krijgen en daarom in deze variant met burrata, aubergine en gegrilde druiven. Deze moet je gemaakt hebben!

Heerlijke hapjes met aubergine

Aubergines zijn zo onwijs lekker, zeker als je ze zó bereid dat deze boterzacht zijn. De truc is het zouten van de aubergine voorafgaand. Het liefst een uurtje, maar met 30 minuten kom je ook al heel erg ver. Verwijder daarna het zout en vocht wat uit de aubergine komt. Doordat er minder vocht in de aubergine zit wordt deze boterzacht van binnen. Gebruik een spatel om eventueel nog een beetje meer vocht uit de aubergine te drukken tijdens het bakken. 

Bruschetta's met een twist

De combinatie van de boterzachte aubergine met gegrilde olijven en romige bruschetta is er echt eentje om te proberen. De druiven zijn extra zoet en zacht doordat deze gegrild worden. Zo lekker met het knapperige knoflookbrood. Andere bruschetta's proberen? Kijk eens tussen de onderstaande recepten:

  1. Bruschetta met geitenkaas en groene aspergetips
  2. Bruschetta met vijg en feta
  3. Bruschetta met cottage cheese

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snijd de aubergine in plakken, verdeel ruim zout eroverheen en laat uitlekken in een vergiet. Het liefst 60 minuten, maar indien er minder tijd is, kan 30 minuten. 

Stap 2

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd plakjes van de ciabatta en rooster goudbruin in de oven. Voeg hierbij ook de druiven in een ovenschaal met peper, zout en olijfolie. 

Stap 3

Haal de plakjes ciabatta uit de oven als deze goudbruin zijn, ongeveer na 10 minuten. Wrijf de plakjes ciabatta in met de teen knoflook.

Stap 4

Haal de druiven uit de oven zodra ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 25 minuten.

Stap 5

Verwijder het zout en vocht wat van de aubergine komt weg. Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine goudbruin. Druk af en toe met een spatel het overige vocht uit de aubergine, zodat deze lekker zacht wordt.

Stap 6

Beleg de bruschetta's met een beetje burrata, aubergine en twee druiven per hapje. Maak af met een beetje munt en zwarte peper.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

aubergine voorgerechten vegetarisch zomer brood hapjes & snacks diner burrata bruschetta

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴