Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bladerdeeg pakketjes met prei en feta

Bladerdeeg pakketjes met prei en feta

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr prei
  • 100 gr feta
  • 10 gr peterselie
  • 1 ei
  • 2 tl sesam
  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 40 gr ijsbergsla
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit zijn lekkere hapjes met een lekkere winterse groente: prei! De bladerdeeg hapjes zijn namelijk met prei en feta gevuld.

Bladerdeeg pakketjes

Een heerlijk tussendoortje of hapje zijn wat mij betreft bladerdeeg hapjes. Ook erg lekker voor bij een brunch. Ik heb al eerder een recept voor bladerdeeg pakketjes met pompoen en spinazie gemaakt en die zijn dan ook zeker een aanrader. Deze keer heb ik de combinatie van prei en feta kaas gemaakt.

Seizoensgroente prei

Ondanks dat prei in mijn ogen een heerlijke winterse groente is, is prei het hele jaar door verkrijgbaar. Je hebt namelijk winter-, herfst- en zomerprei. De zomerse en herfst prei is dunner, fijner en heeft een geelgroen blad. Winterse prei is dikker, steviger en eerder grijsgroen van kleur.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden en leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Hak de peterselie fijn. Snijd de prei in ringen en was het goed. Klop het ei los.

Stap 3

Roerbak de prei in een pan met een beetje boter tot de prei zacht is. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de helft van de peterselie er doorheen. Laat de prei goed uitlekken.

Stap 4

Verdeel de prei over de bladerdeeg plakjes. Voeg dit toe aan het midden van het plakje bladerdeeg en laat de randen vrij. Kruimel vervolgens de feta over de prei. Vouw de puntjes van de plakjes bladerdeeg naar het midden en druk de puntjes vast in het midden. Verdeel het geklopte ei over de randjes en strooi de sesamzaadjes er overheen.

Stap 5

Bak de bladerdeeg hapjes af in ongeveer 30-35 minuten. Snijd in de tussentijd de ijsbergsla klein. Meng met de overige peterselie en verdeel op de bordjes en leg hier de bladerdeeg pakketjes op.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

feta peterselie vegetarisch hapjes & snacks winter kerst oud & nieuw oven prei bladerdeeg herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴