Plaattaart met witlof en brie

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 1 rol met pizzadeeg
  • 3 el crème fraîche
  • 1 rode ui
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 gr brie
  • 45 gr walnoten
  • zwarte peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakpapier

Plaattaart is een makkelijk, snel en smaakvol gerecht om te maken. Deze variant heeft toppings van witlof, brie en walnoten. Onwijs lekker!

Plaattaart als makkelijke maaltijd

Doordeweeks wil ik meestal niet teveel tijd besteden aan een maaltijd, omdat het rond etenstijd altijd spitsuur is. Werk afronden, koken en op tijd het avondeten op tafel zetten kan soms een uitdaging zijn met een klein, gezellig jongetje van 1,5 jaar om me heen. En deze plaattaart is lekker en staat snel in de oven! Een simpele salade voor erbij is ook erg lekker.

Witlof en brie

Dit is een heerlijke smaak combinatie, een licht bittere smaak van de witlof en de romigheid van de brie. De walnoten in dit recept zijn onmisbaar, omdat het voor wat knapperigheid op de plaattaart zorgt.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden of volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Schil de rode ui en snijd in halve ringen. Trek de blaadjes een voor een van de stronkjes witlof en verwijder de harten van de stronkjes. Deze zijn vaak bitter. Snijd de brie in plakken.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pannetje en roerbak de blaadjes witlof tot deze een beetje zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Neem een bakplaat en leg hierop het bakpapier. Rol het pizzadeeg uit en besmeer met crème fraîche. Verdeel zwarte peper over de crème fraîche. Verdeel hier de blaadjes witlof overheen. Verdeel ook de rode ui en plakjes brie erover. Bak de plaattaart af in ongeveer 20-25 minuten of volg de aanwijzingen van het pizzadeeg.

Stap 5

Hak de walnoten grof en bak deze de laatste 5 minuten mee met de plaattaart.

hoofdgerechten witlof vegetarisch walnoten pizza brie diner oven plaattaart rode ui
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media