Pasta salade met ravioli, geitenkaas en nectarine
Pasta salade met ravioli, geitenkaas en nectarine
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr ravioli
- 2 nectarines (of perziken)
- 150 gr cherrytomaatjes
- 100 gr zachte geitenkaas
- 150 gr gerookte (vegetarische) kip
- 2 el geroosterde pijnboom pitjes
- 75 gr rucola
- olijfolie
- verse peper en zout
Dit recept voor pasta salade is heerlijk zomers. De ravioli wordt koud gegeten in het recept en smaakt heerlijk met de nectarine en geitenkaas. Dit recept is gemaakt door Adriënne…
Salade gemaakt door Adriënne
Ja, Adriënne.. Daar sta je dan met jouw naam bij een recept op JaimysKitchen. Alle credits voor dit recept gaan naar jou. Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan, maar dit is echt mijn nieuwe favoriete salade. Een heerlijke frisse ravioli salade met gegrilde nectarine, gerookte vegetarische kip, geitenkaas en rucola. Onwijs zomers en erg geschikt als avondmaaltijd, maar stiekem misschien nóg wel lekkerder als lunch de dag erna! Hier komt het recept!
Nectarines of perzikken?
In deze salade gebruik ik gegrilde nectarine, maar Adriënne gebruikt hier perzik voor. Grillen is helemaal niet nodig, maar ziet er gezellig uit. Wil je wat sneller klaar zijn, laat deze stap dan simpelweg achterwege.
Bereiding
Stap 1
Snijd partjes van de nectarine. Wil je deze grillen? Doe dit dan als eerst en leg ze daarna op een bordje. Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur. Breng dit aan de kook. Neem een bord of een grote schaal en leg er eerst een bedje van rucola in.
Stap 2
Snijd de cherrytomaatjes door de helft of door vieren en verdeel ze over de rucola. Rooster in de tussentijd de pijnboom pitjes in een hete pan. Wees snel en blijf de pan bewegen, want ze verbranden erg snel! Snijd dunne plakjes van de vegetarische kip en verdeel deze ook over de salade.
Stap 3
Kook nu de ravioli, de verse ravioli is binnen een paar minuten gaar. Gebruik je andere? Kijk even goed op de verpakking hoe lang deze gekookt moet worden. Giet de ravioli af wanneer gaar en meng met de salade. Leg ook de nectarine over de schaal en kruimel de geitenkaas er overheen.
Stap 4
Maak de salade af met olijfolie en peper en zout naar smaak. Verdeel de geitenkaas over de salade!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link