Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met ricotta tomatensaus

Pasta met ricotta tomatensaus

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 180 gr fusili
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 400 gr blokjes tomaat (uit blik)
  • 150 gr ricotta
  • 20 gr pijnboompitten
  • takjes Een paar basilicum
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept voor een pasta met tomatensaus is lekker romig door de toevoeging van ricotta. Verder is de pastasaus verrijkt met paprika en afgemaakt met pijnboom pitjes en basilicum.

Romige ricotta pastasaus

Een tomatensaus voor bij de pasta is natuurlijk altijd goed, een keuze die bij bijna iedere pasta lover wel in de smaak valt. Deze pastasaus heeft een twist namelijk, door de toevoeging van ricotta is de saus lekker romig. De pasta is helemaal af door de pijnboom pitjes en basilicum.

Vegetarische pasta

Pasta recepten zijn perfecte recepten om vegetarisch te maken. Ook deze pastasaus is zo rijk van smaak, dat het een perfect vega recept is. Een pasta die bij velen in de smaak zal vallen, met name door de eenvoud. Je kunt eventueel ook de paprika vervangen door blokjes courgette of aubergine. Beide groenten passen erg goed in het recept en kunnen voor variatie zorgen.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Stap 2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking, of in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg de knoflook toe wanneer het uitje glazig eruit ziet, dit is na ongeveer 3-5 minuten. Voeg na nogmaals 2 minuten de blokjes paprika toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.

Stap 4

Voeg vervolgens de blokjes tomaat, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en laat ongeveer 5-10 minuten sudderen.

Stap 5

Rooster de pijnboom pitjes in de tussentijd en scheur de basilicum blaadjes.

Stap 6

Meng als laatste de ricotta door de tomatensaus en meng de pasta er doorheen. Serveer de pasta met tomaten en ricotta saus en maak af met pijnboom pitjes en basilicum.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten paprika pasta vegetarisch italiaans diner ricotta tomatenblokjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴