Filodeeg rolletjes met feta en cranberry
Filodeeg rolletjes met feta en cranberry
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 verpakking filodeeg
- 200 gr feta kaas
- 5 el cranberry compote
- vloeibare boter
- 2 el sesamzaadjes
- optioneel: peterselie voor de garnering
Dit zijn lekker knapperige filodeeg rolletjes gevuld met feta kaas en cranberry compote. Een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen als hapje, snack of voorgerechtje met een lichte salade.
Zelfgemaakte cranberry compote
Dit is natuurlijk het allerlekkerst en dit is helemaal niet moeilijk. Eerder deelde ik namelijk al het recept voor cranberry compote op Jaimy's Kitchen. Ik raad je dan ook echt aan om dit zelf te maken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kant-en-klare variant.
Knapperig filodeeg
Dit is zo ontzettend lekker! Het past ook enorm goed bij de zachte en zoete compote. Sowieso is de combinatie van zoet van de cranberry en zout van de feta kaas ook top. Deze rolletjes zijn wel het allerlekkerst om nog warm te eten. Dan is de feta nog lekker zacht, de cranberry compote warm en het filodeeg lekker knapperig. Krijg je al een beetje trek?
Bereiding
Stap 1
Laat het filodeeg goed ontdooien onder een vochtige theedoek
Stap 2
Verwarm de oven voor op 210 graden, of wat de verpakking van je filodeeg aangeeft.
Stap 3
Snijd het blok feta kaas in 5 repen.
Stap 4
Neem 1 vel filodeeg en besmeer dit met boter. Leg er dan het volgende vel bovenop. Leg op ¾ van het vel een reep feta kaas. Breek deze reep in 3 stukken en laat een beetje ruimte tussen de blokjes feta vrij. Voeg in de twee ruimtes ieder een halve eetlepel cranberry compote. Vouw de zijkanten van het filodeeg naar binnen en rol vervolgens een rolletje van het filodeeg. Smeer een beetje extra boter op het laatste stukje en rol goed dicht. Leg deze naad naar beneden op en bakplaat met bakpapier. Smeer een beetje boter over de bovenkant en strooi hier sesamzaadjes overheen. Herhaal deze stappen om de andere 4 rolletjes te maken.
Stap 5
Bak de filodeeg rolletjes af in 30 minuten of tot het filodeeg mooi goudbruin is. Serveer eventueel met een beetje gehakte peterselie.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link