Broodje met krokante oesterzwammen
Broodje met krokante oesterzwammen
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 4 pistolets
- 2 tomaten
- 25 gr gemengde sla
- 0.5 komkommer
- saus naar keuze (mayo, ketchup)
Krokante oesterzwammen
- 200 gr oesterzwammen
- 1 ei
- 70 gr panko
- 45 gr bloem
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl oregano
- een snuf zout
- een snuf witte peper
- een flinke laag zonnebloemolie
Dit is een echt verwen broodje, met super krokante oesterzwammen, die juist lekker zacht van binnen zijn. Lekker vega!
Een heerlijk lunchgerecht met krokante oesterzwammen
Ik ben dus niet zo van de saaie lunchgerechten, je zult mij niet snel een simpele boterham zien eten. Mits die met lekkere kaas is, daar kun je me nog wel gelukkig mee maken. Maar je maakt mij dus veel blijer met iets speciaals, zoals deze lekkere krokante oesterzwammen. De kruiden geven het veel smaak en de panko maakt de oesterzwammen krokant. Maak de oesterzwammen ook eens als topping van een lekker bowl met rijst en broccoli in sojasaus, ook erg lekker.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Meng in een kom bloem met de kruiden: paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, zout en peper. Voeg in een andere kom panko en breek in nog een andere kom het eitje. Kluts het ei los.
Stap 2
Haal de oesterzwammen eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het panko. Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en bak de oesterzwammen goudbruin in ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
Stap 3
Snijd de tomaten en komkommer in plakjes.
Stap 4
Snijd de pistolets open, besmeer met saus naar keuze en verdeel sla, tomaat en komkommer erover. Leg vervolgens de warme, krokante oesterzwammen op de broodjes.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link