Vegetarische sushi bowl

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 3


Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn (of gewone azijn)
  • peper en zout
  • ½ komkommer
  • 75 el gr wort julienne
  • 45 gr rode kool
  • 1 rode paprika
  • 3 el geroosterde sesamzaadjes
  • 200 gr bakje sojaboontjes
  • 3 nori vellen
  • sojasaus
  • sriracha of wasabi

Een sushi bowl kennen we inmiddels allemaal, het is de snelle variant voor sushi. Deze sushi bowl is vegetarisch en bevat dus allemaal lekkere groenten. Natuurlijk kun je hiermee variëren!

Variaties op een vegetarische sushi bowl (niet vegetarisch)

Je kunt zelf ervoor kiezen om vis zoals krabsticks, gerookte zalm en rauwe zalm en tonijn toe te voegen. Dit heb ik niet gedaan, omdat ik voor een vegetarische variant wilde gaan. Het recept is zelfs veganistisch! Ik mis het ook totaal niet in het recept, maar kies vooral waar je zelf zin in hebt! Zelf vind ik avocado ook onwijs lekker erbij, die zat er nu niet bij.

Snel recept voor een sushi bowl

Ja, sushi! Gewoon doordeweeks? Ja, echt, ik beloof dat je dit binnen no time op tafel hebt staan. Als jij net zoveel van sushi houdt als mij, dan ga je hier enorm van genieten. Het leuke is dat je het naar je eigen smaak maakt en je restjes uit je koelkast op kan maken!

Bereiding

Stap 1

Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Ondertussen snij je de komkommer, paprika en rode kool in reepjes.

Stap 3

De nori kun je in reepjes knippen.

Stap 4

Wanneer de sushi rijst gaar is, laat je hem wat afkoelen en voeg je de rijstazijn met wat zout toe.

Stap 5

Nu is het een kwestie van alles bij elkaar brengen; de rijst in het midden en alle groenten en de nori er omheen.

Stap 6

Maak het af met sojasaus naar smaak, sesamzaadjes en sriracha of wasabi.

Stap 7

En dan: alles mengen!

wortel hoofdgerechten rijst komkommer vegetarisch aziatisch vegan makkelijke maandag sushi sushi bowl
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media