Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aardappelsoep met knoflook & prei

Aardappelsoep met knoflook & prei

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 prei
  • 1 groente bouillonblokje
  • 900 ml water
  • verse kruiden naar keuze zoals platte peterselie en bieslook
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In dit soep recept staat de aardappel centraal. Samen met prei, knoflook en basilicum is de soep heerlijk op smaak én staat het snel op tafel! Een makkelijk en snel recept.

Kan je soep maken van aardappel?

Jazeker kan dat! Aardappelsoep is makkelijk te maken en lekker vullend dus perfect als winters recept. In de winter mag een soep, als hoofdgerecht, echt wel goed vullend zijn voor mij. Dat is bij deze aardappelsoep zeker het geval. Daarnaast staat de soep ook nog eens snel op tafel, omdat vooral de aardappel gaar moet koken. Daarna is de soep klaar!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en de knoflook. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes zijn, hoe sneller de soep gaar zal worden.

Stap 2

Verhit een beetje olie in de pa en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de aardappel blokjes toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten mee. Blijf goed roeren.

Stap 3

Snijd in de tussentijd de pre in ringen en was deze goed.

Stap 4

Voeg na 5 minuten de aardappelblokjes bakken het water water en het bouillonblokje er aan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten goed doorkoken of tot de aardappel gaar is. Controleer dit door met een vork in de aardappel te prikken.

Stap 5

Gebruik vervolgens een blender of staafmixer om de soep glad te maken.

Stap 6

Voeg de soep terug in de pan en voeg de rauwe prei aan de soep toe. Laat dit nog ongeveer 3 minuten met de soep mee verwarmen, op laag vuur. Zet het vuur uit en voeg de verse kruiden naar keuze toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten aardappel soep vegetarisch winter diner vegan aardappelsoep prei

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴