Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Linzen salade met zoete aardappel

Linzen salade met zoete aardappel

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 blikje linzen á 400 gr
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 200 gr cherrytomaten
  • 100 gr feta kaas
  • 42 gr rucola
  • olijfolie om in te bakken

Dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze salade is helemaal geschikt als maaltijd salade, ook wanneer het buiten koud is. De linzen en zoete aardappel maken deze salade lekker vullend. Deze salade is niet alleen lekker, maar ook nog eens onwijs budget vriendelijk. Ben je al een beetje benieuwd hoe ik deze salade gemaakt heb? 

Budget koken

Dit recept heb ik gemaakt in het kader van de Albert Heijn 5x5budgetchallenge. Lees in het eerste recept van deze challenge iets meer over deze challenge: Pasta met makreel. Maandelijks zal ik een challenge krijgen en deze maand was dat om 5 maaltijden te koken voor €5 per maaltijd. Deze salade is echt een favoriet van mij, want er zit echt alles in wat ik lekker vind. Dit maak ik trouwens ook vaker als lunch voor onderweg, heerlijk.

De kosten:

Linzen, blik á 400 gr AH: €1,07 
1 avocado: €2,99 voor 6 stuks. 1 stuk €0,50 
Rode ui (€0,10) 
2 kleine zoete aardappelen: €2,49 voor 1 kg. Ongeveer 1/3: €0,83 
200 gr cherry tomaat €2,99 voor 500 gr. €1,20. 
Feta kaas: €0,95 (helft gebruikt: €0,48) 
Rucola voordeelverpakking: €1,69 (1/3 gebruikt: €0,56) 

Dressing: (alles uit voorraad) 3 el olijfolie 1 el azijn peper en zout 1 tl mosterd 

Totaal: €4,74.

Zie ook mijn budget recepten inspiratie blog voor meer goedkope recepten.

Bereiding

Stap 1

Snijd de zoete aardappel in blokjes en bak deze in ongeveer 15 minuten gaar.

Stap 2

Halveer de cherry tomaten en snijd ringen van de ui.

Stap 3

Laat het blikje linzen uitlekken en soep af met koud water.

Stap 4

Halveer de avocado, neem een halve avocado en snijd deze in de lengte in. Zo maak je makkelijk een waaier van de avocado. Herhaal dit ook met de andere helft.

Stap 5

Meng de ingrediënten van de dressing goed met elkaar.

Stap 6

Meng de rucola met tomaat, ui, linzen en zoete aardappelblokjes. Leg de avocado er bovenop en kruimel de fetakaas over de salade. Serveer de salade met de dressing.

Stap 7

Tip: De linzen kunnen koud geserveerd worden of kort verwarmd worden, wat jij het lekkerst vindt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades linzen lunch avocado tomaat hoofdgerechten vegetarisch sla diner koolhydraatarm zoete aardappel

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴