Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vijgen en amandel taart

Vijgen en amandel taart

Bereidingstijd: 20 min.

Oventijd 45 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 4 vijgen
  • 130 gr boter (ongezouten)
  • 75 gr patent bloem
  • 165 gr kristalsuiker
  • 180 gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 0.5 gr bakpoeder
  • 1 el honing

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Maak deze heerlijk vijgentaart en en je zult er zeker blij mee zijn. De combinatie van vijgen en amandel is een erg lekker.

Seizoen vijgen

Vooral in de maanden augustus tot en met oktober zijn de vijgen in overvloed te vinden in de winkel. Ook zijn er velen die een vijgenboom in de tuin hebben en rond deze periode zijn de vijgen dan in overvloed. Daarom wat nieuwe inspiratie voor een onwijs lekker recept met vijgen, deze vijgen en amandel taart. Liever toch iets anders? Denk dan eens aan de volgende recepten:

Naanbrood met vijgen en geitenkaas

Bruschetta met vijg en feta

Herfstsalade met vijg

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 175 graden.

Stap 2

Voeg boter, eieren en suiker in de keukenmachine (of gebruik een mixer) en mix ongeveer 6 minuten tot dit iets lichter kleurt en luchtig is. Voeg dan ook vanille aroma, amandelmeel, gezeefde bloem en bakpoeder toe. Mix nogmaals tot alles goed gemengd is. Voeg dit in de taartbodem, verdeel goed.

Stap 3

Snijd de vijgen in partjes, ongeveer 6-8 partjes per vijg, afhankelijk van de grootte van de vijgen. Voeg de vijgen in het taartdeeg en duw een heel klein beetje naar beneden. 

Stap 4

Bak de taart af in ongeveer 45 minuten. Neem een kwart en verdeel hier de honing over zodra de taart uit de oven komt, dit zorgt voor een mooie glans.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet vegetarisch vijgen taart amandel amandelmeel tussendoortje herfst bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴