Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tomaat en pompoen chutney

Tomaat en pompoen chutney

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr gemengde tomaten
  • 170 gr kleine pompoen blokjes
  • 1 rode ui
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • 0.5 tl venkelzaadjes
  • 2.5 el azijn
  • 1 el suiker
  • zout naar smaak
  • chili poeder naar smaak
  • olie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Heb jij al eens chutney gegeten? En wist je dat je deze best makkelijk zelf kunt maken? Dit is onwijs lekker om bij allerlei gerechten te eten. Dit is mijn recept van tomaat en pompoen chutney. 

Chutney of relish

Volgens mij is het een beetje hetzelfde hoor, maar in ieder geval mijn recept noem ik chutney. Chutney eet je koud bij andere gerechten, zoals bij een lekkere vega burger of bij je eitje. Ook wordt dit veel als bijgerecht bij Indiase gerechten gegeten. In ieder geval, je kunt het echt bij van alles eten, gewoon lekker proberen!

Pompoen, ui en tomaat

Dat is de basis van de chutney. Je kunt ook bijvoorbeeld een mango chutney maken voor een iets zoetere variant. Terwijl ik in Nusa Lembongan was at ik een versie met pompoen. Dat vond ik zo onwijs lekker, dat ik besloot het na te maken. En het is een groot succes geworden, want zoals ik al zei, je kunt het eigenlijk wel overal bij eten. Ik kan me voorstellen dat je geen mosterd- en venkelzaadjes in huid hebt, maar het is echt wel de moeite waard om dit te kopen. Anders zou je ook ster anijs kunnen gebruiken in plaats van venkelzaad.

Bereiding

Stap 1

Snijd de pompoen in hele kleine blokjes en kook deze gaar.

Stap 2

Neem een pannetje en verhit hier olie in. Voeg de mosterdzaadjes, venkelzaadjes en rode ui toe en bak tot de ui glazig is.

Stap 3

Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het pannetje. Voeg azijn, suiker en chilipoeder toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen tot de tomaten helemaal zacht zijn. Voeg dan ook de pompoen blokjes toe. De chutney is klaar!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat bijgerechten vegetarisch hapjes & snacks pompoen vegan saus chutney

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴