Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mexicaanse gevulde aardappel

Mexicaanse gevulde aardappel

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 8 aardappelen
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 15 cherrytomaten
  • 5 gr peterselie
  • 1 limoen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 rode peper
  • 1 avocado
  • peper en zout
  • koriander of peterselie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Vandaag een Mexicaans feestje met Maltese aardappelen! Aardappel bootjes met zwarte bonen, tomaten salsa en avocado. Dit is heerlijk als hoofdgerecht wanneer je meerdere bootjes per persoon serveert of als feestelijk borrelhapje! 

Wat zijn malta aardappelen?

Dit recept heb ik gemaakt met de romige Malta aardappelen, yes aardappelen uit Malta! Wist jij dat deze aardappelen populair zijn in de periode dat de aardappelen in Nederland in de grond zitten? De aardappelen worden in die periode, van april tot juli, vanuit Malta naar Nederland gehaald. De smaak vind ik zelf als romig te beschrijven met een dunne schil, dus die kun je lekker op eten. Voor dit recept wilde ik echt een feestelijk hapje maken. Eentje waar je echt indruk mee kunt maken, want weetje: de aardappel is hip! Met dit recept hoop ik jullie hiervan te overtuigen.

Bereiding

Stap 1

Was de aardappelen en kook in gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten, maar prik even in de aardappel om te voelen hoe zacht ze zijn.

Stap 2

Halveer de aardappel in de lengte en haal het binnenste eruit met een mesje of lepel. Zorg dat je ongeveer een 3mm over houd aan de rand. Gooi dat wat je eruit haalt niet weg, maar bak dit op of maak er een puree van.

Stap 3

Verwarm de oven op 180 graden en bak de aardappel bootjes in ongeveer 12 minuten een beetje krokant.

Stap 4

In de tussentijd verhit je een beetje olie in een pak en bak je de kruiden (gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder) ongeveer 1 minuut aan.

Stap 5

Voeg nu de uitgelekte zwarte bonen toe en prak dit een beetje. Laat dit ongeveer 4 minuten bakken.

Stap 6

Maak de tomatensalsa door de cherrytomaten klein te snijden, peterselie te hakken, een rood uitje fijn te snipperen en dit te mengen met limoensap, peper en zout.

Stap 7

Snijd de rode peper in ringen, bewaar de helft voor de garnering en de andere helft hak je fijn en voeg je bij de salsa.

Stap 8

Snijd de avocado in dunne plakjes en dan in kleinere stukjes.

Stap 9

Wanneer de aardappelbootjes een beetje krokant zijn, vul je de bootjes met het zwarte bonen mengsel, een beetje salsa en garneer het met avocado, rode peper en koriander of peterselie.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado hoofdgerechten mexicaans aardappel vegetarisch hapjes & snacks oud & nieuw diner vegan hapje zwarte bonen bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴