Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade van aardappel en bieten

Salade van aardappel en bieten

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr krieltjes
  • 1 kg gele bieten
  • 200 gr wortel
  • 1 el -2 gehakte petersie
  • 1 tl oregano
  • 2 el -3 yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 250 gr optioneel: schorseneren

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Geroosterde groenten zijn echt mijn favoriet. Dit recept bevalt krieltjes, gele bieten en wortel. Voeg gerust groenten naar je eigen smaak toe. Deze salade is heerlijk als lunch, bijgerecht of wat dacht je voor bij de BBQ?

Groenten roosteren in de oven

Het is zó makkelijk, neem je favoriete groenten, snijd je in hapklare stukken en zorg dat ze met een klein laagje olie bedekt zijn. De oven zal verder zijn werk doen. Schorseneren zijn wellicht niet de meeste voor-de-hand-liggende groentesoort, maar probeer het eens! Ze zijn namelijk echt onwijs lekker en ook uit de oven! En wat is een voordeel van gele bieten? Dat je handen natuurlijk niet rood worden! Wil je nog meer tips en weetjes over gele bieten? Daar heeft Hello Fresh een leuke blog over geschreven, die mij geholpen heeft meer over deze soort biet te weten te komen.

Salade als bijgerecht

Ja, dit is erg lekker bijvoorbeeld voor bij de BBQ, of gewoon als bijgerecht. Zelf vind ik het ook erg lekker om deze koude salade als lunch te eten. Echt een perfect recept als left-over. Want de dag nadat je de salade gemaakt hebt, zijn de smaken vaak nog een beetje intenser.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de bieten in plakjes, was de krieltjes goed en halveer indien nodig. Schil indien nodig de wortelen en snijd ik stukjes. Gebruik je schorseneren? Schil en snijd deze dan ook in stukjes.

Stap 3

Giet een beetje olijfolie bij de groenten en zorg dat alle groenten een laagje olie hebben. Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de oregano bij de groenten.

Stap 4

Rooster de krieltjes en groenten gaar in 30-45 minuten.

Stap 5

Laat alles goed afkoelen en meng in een kommetje mayonaise, yoghurt, citroensap, peper, zout en gehakte peterselie met de krieltjes en groenten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades wortel lunch hoofdgerechten bijgerechten aardappel peterselie vegetarisch diner biet gele bieten krieltjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴