Recept: Toast met paddestoelen en gepocheerd ei

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 geroosterde boterhammen
  • 125 gr kastanje champignons
  • 6 cherry tomaten
  • 3 gr peterselie
  • 1 tenen knoflook
  • een scheutje balsamico azijn
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • olijfolie

Dit is een lekker lunch recept, een geroosterde boterham met gebakken paddenstoelen en een gepocheerd eitje.

Heerlijke lunch recepten

Lunchen hoeft absoluut niet saai te zijn en hoeft niet altijd te bestaan uit saaie boterhammen met kaas. Ik maak tijdens de lunch graag iets lekkers en voedzaams, dat is deze geroosterde boterham met paddenstoelen, tomaat en een gepocheerd eitje ook. Ben jij al overtuigd om je lunch ook een beetje spannender te maken?

Meer lunch recepten

Ik inspireer je graag met allemaal lekkere recepten voor de lunch. De recepten kun je hier bekijken: lunch recepten.

Bereiding

Stap 1

Rooster eerst de boterhammen en leg deze alvast klaar op een bordje.

Stap 2

Snijd de champignons, tomaten en knoflook en bak deze aan in een beetje olijfolie. Voeg een scheutje balsamico azijn aan de champignons toe samen met de peper en zout. 

Stap 3

Breng een pan met water aan de kook. Wanneer dit bijna kookt, voeg je een scheutje azijn toe. Wanneer het water kookt, breng je dit op lager vuur en maak je een draaikolk. Wanneer de kolk bijna uitgedraaid is, voeg je het ei toe. Dit laat je ongeveer 3 minuten koken, wanneer je de dooier nog vloeibaar wilt hebben.

Stap 4

Maak de paddenstoelen en tomaten af met een beetje peterselie. Leg de champignons en tomaten op de geroosterde boterham en leg het gepocheerde ei er bovenop.

lunch toast ontbijt gepocheerdei vegetarisch
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media