Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Chana dahl - vegetarische kikkererwten curry

Chana dahl - vegetarische kikkererwten curry

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr rijst

Dahl:

  • 500 gr dahl chana - gespleten kikkererwten
  • 1.5 liter water
  • 1 tl kurkuma

Kruidenpasta:

  • 2.5 tl komijnzaad
  • 2 kleine uien
  • 6 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 2 tomaten
  • een flinke snuf chili
  • 1 tl kurkuma
  • 1.5 tl garam masala
  • 2.5 tl koriander poeder
  • 1.5 tl zout
  • 70 ml olie of ghee
  • verse koriander

Optioneel:

  • 1.5 tl dry mango poeder
  • een snuf asafoetida/duivelsdrek

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze vegetarische curry is gemaakt met gespleten gedroogde kikkererwten en is heerlijk kruidig van smaak. Een echte Indiase kikkererwten curry met rijst en koriander.

Zelf een kruidige vega curry maken

Deze Indiase curry bevat lekker veel kruiden en is daarom echt heerlijk kruidig van smaak. De curry kan ook lekker pittig gemaakt worden, maar kies zelf hoeveel chili je toevoegt. In de ingrediëntenlijst staan ook een paar ingrediënten die niet makkelijk verkrijgbaar zijn. Mocht je die in je keukenkastje hebben, gebruik deze dan. Deze staan aangegeven als optioneel. Heb je deze niet? Dan laat ze weg. De curry zal zeker net zo lekker smaken.

Naar India gaan!

Jeetje, het is alweer 11 jaar geleden dat ik voor het eerst naar India ging. Wat mis ik dit enorm. Ik heb er namelijk 9 maanden gewoond en ben er 4 jaar op rij geweest. De eerste keer was echt een mega ervaring, van te voren moesten we uiteraard een visum aanvragen. Ik weet nog dat het een enorm gedoe was; dat visum India. Dit moest toentertijd nog in Den Haag bij de Indiase ambassade. Dus, studiegenoot en ik samen op en neer naar Den haag om eerst al het papierwerk in te leveren voor de aanvraag van het visum. En toen het visum voor India kaar was, mochten we wéér op-en-neer naar Den Haag om het op te halen. Maar dan wel met een prachtig visum om naar India te gaan in het paspoort. Yes, we waren READY to go. De jaren erna waren trouwens minder ingewikkeld... Je kunt tegenwoordig een e-visum voor India online aanvragen. Geen tripjes naar Den Haag meer dus! Cultuurshock? Ik niet, studiegenoot wel. Maar jeetje, wat is India het mooiste land op onze wereld. Meer weten over mijn lievelingsland? Lees in de onderstaande blogs meer over mijn ervaringen:

Bereiding

Stap 1

Was de gespleten kikkererwten en voeg hierbij 1,5 liter water en een theelepel kurkuma met een snuf zout. Breng aan de kook en kook de kikkererwten ongeveer 45 minuten of tot deze uit elkaar vallen.

Stap 2

Snipper de uien, hak de knoflook en gember fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Stap 3

Verhit de ghee of olie in een hapjespan en bak vervolgens de komijn zaadjes goudbruin. Voeg vervolgens de gesnipperde uien, gember en knoflook toe. Fruit dit allemaal ongeveer 5 minuten aan. Voeg hierbij chili naar smaak, kurkuma, garam masala, koriander poeder en zout toe. Indien je mango poeder en/of asafoetida heb, voeg dit dan ook toe. Fruit een paar minuten mee en voeg vervolgens de tomaten blokjes toe.

Stap 4

Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 5

Laat de kruidenpasta op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen. Zet vervolgens het vuur uit. Voeg de kruidenpasta toe aan de gekookte kikkererwten en meng goed.

Stap 6

Hak de koriander grof. Maak de yoghurtsaus door de ingredienten te mengen. Meng de helft van de koriander door de saus. Serveer de kikkererwten curry met rijst en koriander.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kikkererwten vegetarisch curry indiaas vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴