Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Sticky bloemkool met rijst

Sticky bloemkool met rijst

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 700 gr bloemkool
  • 50 gr bloem
  • 100 ml water
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • 0.5 komkommer
  • 200 gr rijst

saus

  • 2 tenen knoflook
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el gembersiroop
  • een snuf chilipoeder
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Sticky bloemkool is een recept waarbij bloemkool in de hoofdrol staat. De bloemkool wordt geroosterd in de oven en vervolgens bekleed met een heerlijke saus met Aziatisch tintje.

Vegetarisch recept met bloemkool

Dit recept is een afgeleide variant van sticky chicken, waarbij kipstukjes in een heerlijke zoete, licht pittige saus geserveerd wordt. In dit recept is de bloemkool de ster! Naast dat het een heerlijk vegetarisch recept is, is het ook nog eens budgetproof. Goedkope maaltijd, maar wel bomvol smaak! Maak je geen zorgen over de eiwitten, bloemkool is een gezonde bron van plantaardige eiwitten. Wil je meer weken over bloemkool? Lees dan de blog: ‘Alles over bloemkool'. En liever toch een ander recept met bloemkool? Lees dan eens de blog: '10 x recepten met bloemkool'.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.

Stap 2

Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Neem een grote kom en meng hier water, bloem, gerookt paprikapoeder en peper en zout in. Meng met een garde en voeg vervolgens de bloemkoolroosjes hierbij. Zorg dat alle roosjes bedenkt zijn met het beslag. Bak dit 20 minuten in de oven.

Stap 3

Hak de knoflook. Snijd de komkommer in plakjes. Meng de overige ingrediënten van de saus in een kommetje, maar houd wat sesamzaadjes apart.

Stap 4

Haal de bloemkool uit de oven en verhit in de tussentijd een beetje olie in de pan. Fruit de knoflook aan voor ongeveer 2 minuten en voeg dan hierbij de saus. Laat 2 minuten pruttelen en voeg dan de bloemkool bij de saus. Meng goed door.

Stap 5

Serveer de sticky bloemkool met rijst, komkommer en de overgebleven sesamzaadjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst komkommer vegetarisch aziatisch bloemkool diner vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴