Aziatisch/ Curry/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegan Indiase butter masala curry met Pulled Oats

Vegetarische butter masala curry met pulled oats www.jaimyskitchen.nl

Butter masala is een heerlijke Indiase curry die vaak met paneer gegeten wordt. Ik maakte er een vegan variant van door deze met Pulled Oats te maken. De curry is heerlijk romig doordat het met cashewnoten gemaakt wordt.

Indiase butter masala curry met gemarineerde Pulled Oats

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik echt dol ben op een goede curry. Het liefst een Indiase curry, dus vandaar dit recept voor butter masala. Deze wordt dus vaak gemaakt met paneer, dit is een Indiase kaas. Die paneer vervang ik door Pulled Oats! Dit is een eiwitrijke vleesvervanger gemaakt van havermout, tuinbonen en erwten. Het is perfect om te marineren, het nam mijn marinade van Indiase kruiden ontzettend goed op. Heerlijk!

Recepten met Pulled Oats

Mocht je nu nieuwsgierig zijn wat je nog meer van Pulled Oats kunt maken, neem dan eens een kijkje bij de andere Pulled Oats recepten! Ik maakte namelijk lekkere summer rolls met Pulled Oats en een mango dip en een lekkere vegetarische bolognese saus met courgette pasta. Je hebt het misschien al in de gaten; ik ben gek op deze vleesvervanger!

Vegetarische butter masala curry met pulled oats www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegan Indiase butter masala curry met Pulled Oats

Hoeveelheid: 2-3 porties
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

Saus:
1 kleine rode ui
3 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl garam masala
3 kardemom peultjes of 1/2 tl kardemom poeder
1 tl koriander poeder
een snuf chili poeder
1 el tomatenpuree
60 gr cashewnoten + 3 el water
1 groene paprika
3 tomaten
150 ml water
zout
(kokos) olie

Marinade:
1 verpakking Pulled Oats Naturel
1 el citroensap
2 el water
1 el olie
1 tl garam masala
1/2 tl knoflook poeder
1/2 tl kurkuma
zout

Voor erbij:
2-4 naan broodjes
rijst
koriander

Benodigdheden:
Blender of keukenmachine

Bereiding:

  1. Week de cashewnoten in een laagje heet water, net zoveel tot de cashewnoten net onder water staan, ongeveer 3 eetlepels.
  2. Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar zonder de Pulled Oats. Verdeel vervolgens de marinade over de Pulled Oats Naturel en laat marineren tijdens de rest van de kooktijd.
  3. Snipper de rode ui fijn. Rasp de gember fijn en snijd de knoflook in plakjes. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes. Snijd de groene paprika in kleine blokjes.
  4. Verhit een beetje (kokos)olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook de gember, knoflook en kardemom peulen toe.
  5. Voeg nu na wederom 2 minuten de tomatenpuree toe. Blijf goed door roeren en voeg dan snel de kruiden (garam masala, korianderpoeder, chili) erbij. Bak 2 minuten mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
  6. Maak in de tussentijd de cashewnoten room door de cashewnoten met het water te blenden tot een dikke room. Voeg dit bij de tomatenblokjes, maar houd een klein beetje over voor de garnering. Roer en voeg 150 ml water toe. Verwarm nog ongeveer 4-5 minuten mee. Laat dit vervolgens even afkoelen.
  7. Blend de butter masala saus nu in de blender tot een gladde saus. Voeg terug in de pan, voeg de groene paprika erbij en laat op laag vuur verwarmen.
  8. Verhit een beetje olie in een pannetje en bak de gemarineerde Pulled Oats licht krokant.
  9. Maak de curry af door de Pulled Oats erdoorheen te mengen.
  10. Hak de koriander fijn en verdeel over de curry. Maak de curry af door de achtergehouden cashew room lichtjes door de curry te roeren, zodat de room zichtbaar is.

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met de Pulled Oats.

Recept: Vegan Indiase butter masala curry met Pulled Oats

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply