Pasta met aubergine, za'atar & kwark
Pasta met aubergine, za'atar & kwark
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr volkoren penne
- 1 aubergine
- 2 tl za'atar
- 4 el magere franse kwark
- 1 citroen
- 3 gr verse peterselie
- 40 gr Parmezaanse kaas
- peper en zout
Dit is een lekker vegetarisch pasta recept met aubergine, za'atar en Parmezaanse kaas.
Zelf een vegetarische pasta maken
De pasta is vega, gezond en super snel & easy te maken. Ik zou zeggen probeer het direct, want je gaat er echt geen spijt van kijken. Ik gebruik volkoren pasta, omdat deze een stuk voedzamer is als de witte variant. Mocht je er niet van houden, kun je deze natuurlijk altijd vervangen door je favoriete witte pasta.
Een andere vegetarische topper is deze pasta carbonara!
Bereiding
Stap 1
Breng het water aan de kook en kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1cm bij 1cm. Bak nu de aubergine goed gaar tot ze zacht zijn. Voeg 1 theelepel za'atar en peper en zout over de aubergine.
Stap 3
Meng kwark met het sap van de citroen, de andere theelepel za'atar en een beetje peper en zout. Hak peterselie fijn en voeg toe.
Stap 4
Giet de pasta af en voeg dit samen met de blokjes aubergine. Als laatste meng je de saus er doorheen. Maak de pasta af met lekker veel Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link