Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Snelle ramen met tofu, champignon en Chinese kool

Snelle ramen met tofu, champignon en Chinese kool

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 125 gr ramen noedels
  • 1 ui of sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 middelgrote wortel
  • 200 gr Chinese kool
  • 200 gr champignons
  • 200 gr tofu (gerookt)
  • 1 el miso pasta
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 5 gr koriander
  • 800 ml water
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze snelle ramen staat binnen 20 minuten op tafel en de soep is op basis van miso en sambal voor een beetje pit. Verder is de soep gevuld met Chinese kool, champignons en tofu.

Snelle ramen maken

Ramen soep wordt vaak uren getrokken met bouillon van vlees. Sowieso maak ik zelf een vegetarische variant, maar heb ik ook niet altijd zoveel tijd om ramen te maken. Ik eet dit namelijk erg graag als lunch en dan moet het snel op tafel staan. Daarom maak ik graag de bouillon op basis van miso pasta. Dit geeft al lekker veel smaak. Deze keer had ik zin in een een pittige variant, met sambal.

Ramen vol met groenten en tofu

Deze ramen zit vol met groenten, namelijk Chinese kool, champignons en wortel. Je kunt in deze ramen ook goed werken met restjes uit de koelkast, groenten die jij nog over hebt van andere gerechten. Dit zijn groenten die ik lekker die ik ook onwijs lekker vind in ramen: spitskool, taugé, shiitake, paprika, paksoi, spinazie, mais en bosui. Tofu is ook in allerlei varianten lekker in de ramen zoals, gestoomd of gekookt, krokant gebakken of gerookt.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui of sjalot fijn en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel en Chinese kool in reepjes en de champignons in plakjes. Hak de koriander fijn en houd apart. Snijd de tofu in kleine blokjes.

Stap 2

Verhit een beetje olie in de pan en fruit het sjalot of ui samen met de knoflook aan in de koekenpan. Voeg dan ook de wortel, champignons en Chinese kool toe. Bak ongeveer 5-8 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Breng de groenten op smaak met peper en zout. 

Stap 3

Haal de groenten uit de koekenpan wanneer deze gaar zijn en bak dan de tofu in een beetje olie ongeveer 5 minuten. 

Stap 4

Voeg in de tussentijd miso pasta en water toe in de kookpan en breng aan de kook. Voeg zodra het water kookt de ramen noedels toe en kook tot de ramen gaar is, dit is afhankelijk van de soort ramen, dus volg de aanwijzingen van de verpakking. 

Stap 5

Voeg wanneer de ramen noedels gaar zijn de sojasaus, sambal en gebakken groenten met tofu toe aan de ramen soep. Serveer met gehakte koriander.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel lunch hoofdgerechten tofu soep vegetarisch aziatisch champignons diner vegan ramen chinese kool noedels

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴