Gebakken feta met olijven en tomaat
Gebakken feta met olijven en tomaat
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 plak fetakaas (ongeveer 200 gr)
- 150 gr cherrytomaatjes
- 20 olijven
- 1 tl oregano
- een scheut extra virgin olijfolie
Benodigdheden:
- een ovenschaal
Warme, gebakken feta uit de oven, dat is echt een feestje! Zeker als het gecombineerd is met cherrytomaatjes en olijven. Het is een heerlijk smeersel voor op een stukje brood, of lekker bij de borrel!
Griekse gebakken feta
Dit wordt vaak in de pan gebakken, nadat de feta even in bloem bedekt is. Ook enorm lekker, maar ik wilde graag feta combineren met een goede olijfolie. Daarom leek het mij wel lekker om de fetakaas in de oven te bakken. En dat bleek een heerlijke keus. Iets anders dan de standaard Griekse gebakken feta, maar zoals je misschien wel weet houd ik er van om alles net even iets anders te doen! Het is echt van belang dat je échte Griekse feta koopt, niet de witte kaas. Deze is zoveel lekkerder van smaak. Beloofd? Trouwens, ik heb dit ook getest met de violife vegan fetakaas. Nou, dit is niet mogelijk...! Het werd één vloeibare massa.
Serveertip
Wij aten deze lekkere feta, uiteraard nog warm, samen met de olijven en cherry tomaatjes op een knapperig stukje ciabatta. Heerlijk voor bij een soepje tijdens de lunch. Ook is dit echt lekker voor bij de borrel, als een smeersel.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Haal het stuk fetakaas uit de verpakking en laat uitlekken. Leg deze in het midden van de ovenschaal.
Stap 3
Halveer de cherrytomaatjes en leg deze om de feta heen. Leg hier ook de olijven omheen.
Stap 4
Giet een ruime hoeveelheid extra virgin olijfolie om en over de feta heen. Strooi oregano over de feta.
Stap 5
Bak af in ongeveer 30-35 minuten tot de feta licht begint te keuren. Je kunt de laatste 10 minuten ook de grill erbij aan zetten.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link