Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase geroosterde aubergine curry

Indiase geroosterde aubergine curry

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1.1 kg aubergine
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 1.5 tl komijn poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1.5 tl garam masala
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 citroen
  • 1 rode chili
  • 10 gr koriander
  • olie

Voor erbij:

  • Naanbrood
  • Yoghurt
  • Rijst

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze curry is gemaakt van gepofte aubergines, waardoor het een ontzettend zacht van smaak is. Dit recept voor curry is erg lekker gekruid met Indiase kruiden en is erg lekker bij rijst en met een gekruide yoghurt.

Zachte vezelrijke gepofte aubergines

Aubergines worden ontzettend zacht van smaak en structuur als je deze in de oven poft. Dit is eigenlijk heel erg simpel om te doen en het makkelijks is om dit in de oven te doen. Vaak worden de aubergines ook boven vuur geblakerd, waardoor ze ook lekker zacht van binnen zijn. Echter, ik vind de oven methode veel makkelijker. Vergeet dan niet om gaatjes in de aubergine te prikken, anders kan deze ontploffen! Aubergines bevatten lekker veel vezels, waardoor ze een vol gevoel geven. Een ontzettend gezond ingrediënt dus!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Leg de aubergines in de oven en pof de aubergines ongeveer 30-40 minuten of tot de aubergines helemaal zacht zijn van binnen.

Stap 2

Snipper de sjalotjes, hak de gember en knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Hak de koriander grof. Bereid de rijst volgende de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Fruit het uitje aan in een beetje olie, op laag vuur. Voeg na een paar minuten als de ui glazig wordt de gember, rode peper en knoflook toe. Bak 2 minuten mee en voeg komijn, koriander en kurkuma toe. Voeg ook 1 tl garam masala toe. Roerbak even snel mee en voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en laat 10 minuten sudderen. Meng in de tussentijd de yoghurt met ½ tl garam masala. Haal uit de helft van de aubergines de binnenkant en hak dit fijner, verwijder de schil. Snijd de andere helft van de aubergines ook fijner met de schil er aan. Voeg dit toe aan de tomaten blokjes in de pan. Laat dit nog even mee verwarmen.

Stap 4

Voeg als laatste ook de koriander en het sap van de citroen toe. Zet dan het vuur uit.

Stap 5

Serveer de curry met gekruide yoghurt en rijst.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aubergine rijst vegetarisch curry aziatisch indiaas vegan herfst top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴