Bijgerechten/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Tomaten risotto met mozzarella

tomaten risotto met mozzarella www.jaimyskitchen.nl

Een heerlijke risotto met tomaten als basis, de romigheid van de risotto komt door de toevoeging van mozzarella. Geserveerd met een simpele, frisse groene salade.

Hoe het recept ontstond

Zelf heb ik vaak nog wat restjes groenten over en deze tomaten risotto is hier een resultaat van. Ik doorzocht de hele koelkast en kon daar alle ingrediënten voor deze heerlijke risotto vinden. Het resultaat was geweldig! Echt een heerlijke en smaakvolle risotto die ik je écht kan aanraden.

tomaten risotto met mozzarella www.jaimyskitchen.nl
Tomaten risotto met mozzarella

Hoeveelheid: 2 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

1 tomaat
1 witte ui
2 teentjes knoflook
150 gram risotto rijst
1 el tomatenpuree
300 gr tomaatjes aan tak
1 groenten bouillon blokje
500 ml water
10 gr basilicum
75 gr mini mozzarella
zwarte peper
zout
olijfolie

Salade:
50 gr veldsla
½ komkommer
2 lente uien

Dressing:
1 el olijfolie
2 el azijn
1 tl mosterd

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de tomaatjes aan de tak en voeg dit in een ovenschaal. Giet er ongeveer 1 eetlepel olijfolie overheen en een beetje zout. Rooster de tomaatjes 15-20 minuten in de oven.
  2. Maak de groenten bouillon met 500 ml water en het bouillon blokje.
  3. Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd ook de tomaat in blokjes.
  4. Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten, als de ui glazig is, de knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg als laatste de tomaten blokjes toe en laat een paar minuten pruttelen. Voeg de risotto rijst toe en bak 2 minuten voordat je de helft van de bouillon toevoegt.
  5. Maak de dressing van de salade door de ingrediënten te mengen. Snijd de komkommer door de helft en vervolgens in plakjes. Snijd de lente uien in ringen. Meng de sla, komkommer en lente uien  met de dressing.
  6. Als de rijst alle bouillon opgenomen heeft voeg je de laatste helft van de bouillon toe. Breng de risotto op smaak met zwarte peper.
  7. Scheur de basilicum in stukjes en meng door de risotto zodra deze gaar is. Serveer de risotto met de balletjes mozzarella en gepofte tomaatjes inclusief de olie uit de ovenschaal.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    nike zoom structure 18
    1 november 2015 at 04:11

    I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and take a look at again here frequently. I am slightly certain I’ll be told plenty of new stuff right right here! Best of luck for the next!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.